Dat mooie fietsen niet altijd schreeuwend duur hoeven te zijn, bewijst Specialized met een vernieuwde versie van de Chisel. Een week nadat Giant zijn XTC al in het aluminium publiekelijk maakte. Is het nu de beurt aan Specialized.

Twee complete modellen en een los frame. De collectie is compact en de prijs behapbaar. Deze Chisel mag gezien worden als de aluminium Epic HT. Een geometrie die volledig is toegespitst op het moderne mountainbiken. Dat neemt natuurlijk niet weg dat een fiets als deze ook prima functioneert tijdens een lekkere zondagochtend-modder-toertocht. De balhoofdhoek is tot 68 graden gekanteld. De zitbuis is steiler, de reach langer. Het volledige ‘moderne geometrie’ pakket is toegepast.


De grootste vernieuwingen zijn met name ‘race&weight’ georienteerd. Zo zijn de buizen allemaal een stuk slanker. Zijn laspunten beperkt en lopen kabels fraai binnendoor. De diameter van de zadelpen is gegroeid naar 30.9mm. Vooral zodat je hierdoor een lange dropperpost kunt monteren waardoor afdalingen een stuk leuker worden.

Uitvoeringen


Een frame – ook los verkrijgbaar – weegt 1400 gram. De ideale betaalbare basis voor een mooie strandfiets of betaalbare wedstrijdmachine. Zo’n frameset kost €899,- en wordt geleverd inclusief zadelpen en lagerset.


Chisel Base

Complete fietsen heten Chisel ‘Base’en ‘Comp’. Het basismodel verlaat de showroom voor €1499,- Beschikbaar in 5 maten en drie kleuren. Grotendeels is de fiets afgemonteerd met Shimano Deore onderdelen. 12 Versnellingen en bijbehorende Shimano remset. De voorvork is een RockShox Judy Silver.


Chisel Comp

Kies je voor het topmodel, de Comp, dan ben je genoodzaakt €1799,- achter te laten bij de fietsenwinkel. Het frame is gelijk. De kleurkeuze iets beperkter. Zwart en bordeaux rood. De afmontage is één niveau hoger. Deore, gemixt met Shimano SLX. Een Rockshox Judy Gold en luxere Shimano remmen maken het geheel compleet. De gehele Chisel collectie is nu bij de Specialized dealer verkrijgbaar.

Meer informatie op: specialized.com