Het jaar 2021 zit er bijna op. Hoewel we de afgelopen jaren snel willen vergeten en we liever vooruitkijken, is het wel leuk om nog één keer terug te blikken. Wij zochten uit welke artikelen in 2021 het meest gelezen werden op Fiets.nl. Een overzicht!

10. Hoe fietsen in de sneeuw nog leuker wordt
We beginnen de lijst met tips om in de sneeuw te fietsen. Misschien komende weken/maanden wel helemaal niet van toepassing, maar vast wel nuttig in de toekomst.

9. Hoe maak je schijfremmen schoon?
Schijfremmen, je ontkomt er niet meer aan. Prima, de voordelen zijn overduidelijk. Tot je uitschiet met de teflonspray, een druppel remolie morst of met een vieze doek je schijf vastpakt. Piepen doet het! Hoe los je dit eenvoudig op?

8. Fietsen in de winter? 10 tips tegen koude voeten
Heb jij al koude tenen gehad op de fiets, de afgelopen tijd? Lichte nachtvorst, nattigheid, vroege toertochten…. het recept voor koude voeten. Wat kun je er tegen doen? We geven je 10 tips om comfortabel fietsend de winter door te komen.

7. GPS-fietscomputers getest: Bryton en Garmin
Afgelopen jaar hebben we meerdere fietscomputers getest, waaronder de Bryton Rider 750 en Garmin Edge Explore. Alle informatie over deze fietscomputers vind je hier.

6. Prijzengeld Tour de France
Wat levert de gele trui in de Tour de France op? En wat verdient een etappewinnaar? Op onze site plaatsten we een overzicht van het prijzengeld.

5. Welke fietspositie is sneller?
Je wordt op een trainingsrit vast wel eens gepasseerd door renners die in een tijdritpositie zitten. Aanpikken is onbegonnen werk. Het ziet er niet bepaald comfortabel uit, maar het gaat wel snel! Hoe snel ging redacteur Hans onderzoeken. Niet in een windtunnel, maar gewoon door rondjes te rijden langs de dijk.

4. 10 mountainbikeroutes die je misschien nog niet kent
Nederland is zo vlak als een pannenkoek. Maar de ontwikkeling van mountainbikeroutes draait op volle toeren. Een aantal van deze routes zijn zeer populair. Denk aan de routes in Amerongen, Schoorl en de Drunense Duinen. Maar er is meer. We zetten er 10 voor je op een rijtje.

3. Wielrennen en afvallen: 14 tips om blijvend af te vallen
Gewicht speelt een belangrijke rol bij het wielrennen. Moet je nu zorgen voor minder kilo’s aan je fiets of óp je fiets? Het laatste is zonder twijfel prettiger voor je portemonnee en je kunt er meteen mee beginnen. We geven 14 tips om blijvend af te vallen.

2. Hoeveel lucht moet er in de banden?
Als je willekeurig honderd fietsers laat stoppen en de bandendruk controleert, zal je verbaasd zijn hoeveel mensen er onderweg zijn met de verkeerde bandendruk. Althans: echt goed of fout is er in dit geval niet, want zolang er lucht in een band zit kun je fietsen. Toch haal je enkel het maximale uit je band als je de optimale bandendruk weet. Eenmaal als je de ‘sweetspot’ hebt bereikt zul je ten volle kunnen genieten van de band.

1. Waar blijft mijn fiets?
Een nieuwe fiets kopen in coronatijd is een flinke opgave. Een paar maanden wachten op je nieuwe aerobike valt zelfs nog mee, want het kan véél erger. Hoe komt het dat fietsenwinkels zo goed als leeg zijn? Veel mensen vroegen het zich schijnbaar af, want dit is het meest gelezen artikel van 2021 op Fiets!