Schijfremmen, je ontkomt er niet meer aan. Prima, de voordelen zijn overduidelijk. Tot je uitschiet met de teflonspray, een druppel remolie morst of met een vieze doek je schijf vastpakt. Piepen doet het! Hoe los je dit eenvoudig op?

1. Piepen je remmen?
Dan is bijna altijd vet of olie de boosdoener. Er is een aantal manieren om dit op te lossen. De makkelijkste is om de boel schoon te maken. Maak een sopje en pak een stevige borstel. Warm water erbij en boenen maar. Voor de schijven kun je remreiniger gebruiken.

2. Werkt zeepsop niet?
Schuurpapier kan wonderen doen. Demonteer de remblokken, net als de remschijven en schuur de oppervlakte iets af. Gebruik niet te grof schuurpapier. Daarmee beschadig je de remblokken te veel, zeker wanneer je een zachte compound hebt.

3. Nog steeds geen resultaat?
Een andere manier om van piepende remmen af te komen is zo hard als je kan van een berg afrijden. Rem vervolgens lang en slepend. Eigenlijk precies zoals het niet hoort! De schijven warmen op en de olie verdampt hierdoor. Gegarandeerd succes.

4a. Verbrand de olie
Optie drie klinkt simpel, maar je moet wel bergen in de buurt hebben. Gelukkig kunnen we deze truc ook simuleren. Demonteer de remblokken en -schijven.

4b.
Spray een klein beetje remreiniger op de blokjes en schijven. Doe dit buiten, op een lege ondergrond, bij voorkeur een tegel.

4c.
Een klein vlammetje zet het chemische goedje in lichterlaaie. De remreiniger vervliegt snel, de olie op de schijven en blokken blijft branden tot het volledig op is. Zo wordt je ‘bremsbeslag’ weer als nieuw. Doe dit met mate! Te veel remreiniger leidt tot steekvlammen en gevaarlijke situaties. En het zorgt er ook voor dat je remschijven te lang blijven branden, vervolgens heet worden en kromtrekken.