Bicycle Film Festival viert al 22 jaar lang “de fiets” door middel van film, muziek en kunst. Het festival reisde al langs 100 steden wereldwijd en komt nu van 2-4 december naar Amsterdam. Wat ons betreft een heerlijk uitje voor jou en je fietsvrienden; beentjes omhoog en genieten van prachtige films over wat we het liefste doen.

Geweldig programma  

Op twee Amsterdamse locaties; Ride Out en Move Amsterdam zijn er bijna 50 films uit meer dan 20 landen te zien zijn. Naast het kijken van films kan je meedoen aan paneldiscussies, genieten van livemuziek en je benen lostrappen tijdens een van de social rides. Op deze site kan je het volledige programma per dag bekijken en tickets bestellen. De films zijn verdeeld over drie dagen. Kan je niet kiezen dan is er een ‘Full Film Festivalpass’ te koop voor €51 en dagkaarten zijn er vanaf €16. Wees er snel bij want de tickets gaan hard!

Bijzondere films

Zoals je mag verwachten komt een breed scala fietsonderwerpen aan bod, verdeeld over zeven programma’s. In het grote aanbod is er voor ieder wat wils, om alvast in de sfeer te komen hebben we enkele films voor je uitgelicht:

Kampala Cycling Couriers: Wielerlegende Anna van der Breggen produceerde deze documentaire over vier Oegandese fietsers die hun eerste fietskoerier-service opbouwen. Je ziet hoe gaandeweg hun inzet en moed op de proef wordt gesteld.

You can’t do it alone: Olympisch mountainbiker Lea Davison had geen queer-rolmodellen om naar op te kijken. Ze was bang dat haar carrière eindigde als ze uit de kast zou komen. Nu staat Lea aan de start van Unbound Gravel Race om zichzelf en andere fietsers bewijzen dat je niet hoeft te kiezen tussen van wie je houdt en de sport waar je van houdt.

Onboard the Transcontinental Race: Op avontuur met deze drie bikepacking-films: The Transcordilleras, The East Texas Showdown en The Transcontinental Race.

Grit and grace: De allereerste Paris-Roubaix Femmes race door de lens van SD Worx. De film laat zien hoe ver het vrouwenwielrennen is gekomen en wat er nog moet gebeuren voor gelijkheid in de wielersport.

In Tandem: L39I0N uit Los Angeles is het eerste zwarte professionele wielerteam van de Verenigde Staten. Deze film volgt zes teamleden hoe ze hun weg proberen te vinden in een wielersport die van oudsher wordt gedomineerd door witte mannen.

Mbogi Amani: In het wielrennen is er één continent dat nog niet in de schijnwerpers staat: Afrika. Een groeiende groep van Afrikaanse wielrenners staat klaar om hun kracht op internationaal niveau te tonen. De AMANI Migration Gravel Race, gehouden in Kenia is een game changer geweest voor enkele van de beste wielrenners in Oost-Afrika.

Als je besluit je te gaan naar het Bicycle Film Festival Amsterdam, dan wensen we je heel veel plezier en inspiratie voor je fietsseizoen 2023!