Advertorial – Buitensporten is nergens zo afwisselend als in SalzburgerLand. Op de zowel vlakke als steile wegen oefenen wielrenners zich in tijdritten, klimmen en lange-afstandsritten. Ook amateurs meten zich er graag met de bergen, die een prachtig decor vormen voor iedere sportieve uitdaging.

Als de eerste krokussen en primula’s kleur geven aan de bergflanken, halen de Oostenrijkers hun fiets uit de stalling. De sneeuwvrije wegen in de prachtige deelstaat SalzburgerLand liggen klaar om ontdekt te worden. Van het bergmassief Hohe Tauern rond de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner, tot de grandeur van Mozartstad Salzburg: overal vind je uitgestippelde routes door een van de mooiste wielrengebieden ter wereld.

Wielrennen was al populair in het SalzburgerLand, maar heeft een vlucht genomen na het WK in 2006. Marianne Vos won hier haar eerste wereldtitel op de weg. Het is niet moeilijk om te bedenken wat deze regio zo geliefd maakt bij profrenners. De afwisselend verharde en onverharde paden, de stijgingspercentages en zuurstofrijke berglucht zijn ideaal voor trainingsdoeleinden, klassementen en etappes. Dat maakt het gebied ook interessant voor amateurfietsers en thriatlonsporters. 

In het SalzburgerLand vind je 7 grote fietsroutes en daarnaast nog vele kleinere routes die je ter plaatse kunt ontdekken. Voor wielrenners zijn de vlakke wegen, lange routes en hoogtemeters ideaal. Ga de uitdaging aan. Rijd je een stukje van de 300 km lange Tauernroute? Trek je een week uit om van Salzburg naar de Adriatische kust te rijden over de Alpe Adria fietsroute? Aan jou de keuze. Heb je minder met duursporten, dan zijn er sensationele trails voor mountainbikers in de bergen. Doe je het liever rustig aan op de e-bike, dan zijn er idyllische dalen met schilderachtige dorpjes. Door het Salzkammergut loopt een prachtige fietsroute over een relatief vlakke en goed verharde weg. In dit dal vind je 13 meren met schoon water, waar je een duik in kunt nemen na een lange tocht. Terwijl je bergop en bergaf gaat, prikkelt het landschap je zintuigen. Het uitzicht verveelt nooit.

Stap op, het SalzburgerLand wacht op je.