Advertorial – SIGMA SPORT presenteert zich met een nieuwe look bij de start van het fietsseizoen. Als specialist in (GPS) fietselektronica willen we ons merk versterken met een fris, modern, dynamisch en authentiek logo.

‘Tegelijkertijd richten we ons op een jonger en meer internationaal publiek. De introductie van het nieuwe logo markeert ook de start van een hele reeks productintroducties in 2021, zoals nu ons nieuwe assortiment GPS fietscomputers, om ons beter te positioneren voor de toekomst.’

De eerste introductie is de uitbreiding van de ROX familie, namelijk met de ROX 2.0, de ROX 4.0 en de ROX 11.1 EVO GPS fietscomputers. Voor ieder wat wils: van recreatieve fietsers tot professionele racers.

ROX 2.0: GPS fietscomputer voor de recreatieve fietser
De ROX 2.0 GPS fietscomputer is perfect voor al die recreatieve sporters. De aantrekkelijke geprijsde ROX 2.0 meet de basisgegevens zoals snelheid en afstand via het GPS signaal, een snelheidssensor is hierdoor overbodig. Het instapmodel is al compatibel met de smartphone, zodat je slimme functies als turn-by-turn navigatie* (* via de komoot app) en Smart Notifications kunt gebruiken, je ziet dan Whatsappjes of Inkomende Oproepen in de display verschijnen. In de nieuwe SIGMA RIDE App kun je je rit uitlezen of via de live view direct volgen, je data eenvoudig uploaden naar Strava of je displayinstellingen naar wens aanpassen. Maak je gebruik van een E-mtb/gravel fiets, geen probleem, ook daar kan deze computer mee verbonden worden.

Adviesprijs: vanaf €69,95

ROX 4.0: GPS fietscomputer voor de Sportievere fietser
De ROX 4.0 GPS  richt zich op sportievere fietsers die uitgebreider willen trainen. Naast alle genoemde mogelijkheden van de ROX 2.0, biedt de ROX 4.0 extra’s zoals een groot 2,4 inch display en meer trainingsfuncties zoals hartslagmeting en cadansmeting welke door middel van de nieuwe, magneetloze sensoren (ANT+/BLE compatibel) worden geregistreerd. Tevens beschikt dit model over hoogtemeting & stijgingspercentage, extra handig tijdens vakantie in de bergen of als je met je vrienden erop uit trekt in de heuvels. De rijgegevens kunnen op elk moment worden gevolgd en geanalyseerd met de nieuwe SIGMA RIDE App!

Adviesprijs: vanaf €89,95

ROX 11.1 EVO: geavanceerde GPS trainingscomputer voor zeer sportieve fietsers of wedstrijdrijders
Deze computer is voor de die-hard fietsers die echt op zoek zijn naar topprestaties of alles uit hun indoor training willen halen. De ROX 11.0 is licht en compact, ideaal voor in de wedstrijd en biedt meer dan 150 geavanceerde  trainingsfuncties. Dit alles wordt weergegeven of een 1.77 inch full color display. Uniek is dat je naar eigen inzicht ook bepaalde datavelden een kleur kunt geven, om zo een belangrijke trainingswaarde extra te markeren. Er kunnen vele sensoren gekoppeld worden zoals een vermogensmeter, het elektronisch schakelen van bijv. Shimano Di2 of je smart trainer om ook indoor je workouts te doen. Nieuw is ook de Crash alert functie, dus wanneer er iets mis gaat kan er door middel van GPS coordinaten snel hulp worden ingeschakeld. Onderweg navigeren is is ook geen probleem voor deze krachtpatser, naast de turn-by-turn navigatie* (* via de komoot app) kun je ook een GPX-track inladen en volgen. De SIGMA RIDE heeft ook een mooie upgrade gekregen, nu is het ook mogelijk GPX-bestand te importeren maar ook routes snel met je vrienden te delen via Whatsapp of mail, extra handig als je samen een groupsride maakt!

Adviesprijs: vanaf € 169,95

SIGMA RIDE app
Wil je sneller worden, jouw conditie verbeteren, jouw trainingsresultaten in de gaten houden of gewoon een mooie fietstocht maken? De gratis SIGMA RIDE app vormt een belangrijke uitbreiding voor jouw SIGMA GPS fietscomputer en helpt bij het realiseren van je persoonlijke doelen. Snel je rit uitlezen of onderweg bekijken via de Live View functie, of na afloop nogeens rustig nakijken in het activiteitenoverzicht, eenvoudig en snel je activiteiten uploaden naar communities als Strava, Komoot of Trainingspeaks, het gaat allemaal zeer eenvoudig. In de SIGMA RIDE app kun je ook je displays naar eigen wens instellen of je routes bekijken, importeren en delen.

Gratis te downloaden in de Google Playstore of voor iOS in de AppStore.

Alle info: https://rox.sigmasport.com/nl/