Een fiets met een klinkende naam. Het Duitse Rose heeft weer een volledig up to date racefully in het assortiment. Ik trek door op een pad omhoog. De Thrill Hill trok mijn aandacht bij het zien van de cijfertjes. Een frame met vergelijkbare waardes als een Canyon Lux, de fiets van Mathieu. Behoorlijk doorsnee en weinig uitgesproken. Dat geldt ook voor de kleur. Een echte, degelijke Duitser.

Op het etiket van mijn pot Nutella staan leuk geïllustreerde hazelnoten. Dezelfde als een soort mini-rugbybal gevormde nootjes liggen tussen de mastappels en gevallen naalden op de grond aan de rand van de singletrack nabij ‘Rocco Bruno’. Een Rose kun je volledig zelf samenstellen. Bevalt de XT-derailleur je niet, dan kies je een modelletje duurder. Datzelfde geldt voor banden of voorvork. Standaard komt de 3-serie met een complete Shimano XT-aandrijving en remset. Net als een RockShox Sid-vork en Deluxe Ultimate-demper.

Rose Thrill Hill 3

Veersysteem komt tekort

Kort bochtenwerk vindt de Rose leuk. Lekker fladderen door de bochten, gretig het stuur beethoudend swingend over de wortels en switchbacks. In de afdalingen wordt de Thrill Hill al snel Kill Bill. We stoppen meermaals om de dempers te tunen. Harder, zachter. Weer terug. Maar het veersysteem komt gewoon tekort ten opzichte van de andere vergelijkbare fietsen. De fiets slurpt obstakels niet op. Hij vloeit ze niet strak uit zoals de Duo Penotti op een te warm broodje. Nee, het is hotse knotse geblazen en vooral hard werken. De andere testers zijn het ermee eens. Met een Thrill Hill hoor je bij de besten bergop. Maar bergaf moet je aan de bak. Mogelijke oorzaken kunnen zijn een vrij kleine demper – een minder grote luchtkamer betekent ook een minder progressieve veercurve – of veer kinematica die ervoor zorgen dat de achteras vooral omhoog in plaats van naar achteren – Axlepath – beweegt.

Zit je niet continu in de heuvels, dan functioneert de Rose volledig naar behoren. Het geheel is degelijk gebouwd en louter uitgerust met luxe onderdelen. De pot chocopasta zoals je hem op ooghoogte in de buurtsuper kunt scoren. Maar dan gewoon thuis geleverd in een doos.

Rose Thrill Hill 3

Rose Thrill Hill 3
Eén keer drukken, twee keer geblokkeerd. 

Rose Thrill Hill 3
Netjes!

Rose Thrill Hill 3