In december kan je meedoen aan verschillende leuke fietsuitdagingen. Of het nu gravel, mountainbike of het strand is. We hebben de laatste maand van het jaar doorgespit en zeven fietsevents geselecteerd. Onze selectie biedt voor elk wat wils. Lekker doortrappen en fit de feestdagen door!

(1) 10 december Wijk aan Zee, Beach Battle

Leg je stranduitrusting klaar want op 10 december vindt in Wijk aan Zee de Beach Battle plaats. Dit is de derde wedstrijd in een serie van vijf. Na Wijk aan Zee volgen nog Scheveningen en Renesse. Voor iedereen leuk en elk niveau. Inschrijven via mtbbeachrace.nl. Mocht je geen KNWU-startlicentie hebben, je kan eenvoudig een daglicentie aanschaffen. Doen! 

(2) 16 december Apeldoorn, Veluwse MTB-competitie

In Apeldoorn kan je meedoen aan de Veluwse MTB-competitie. Naast Apeldoorn worden ook Nunspeet, Harderwijk en Soest aangedaan. De wedstrijden zijn laagdrempelig van opzet en vallen onder de ‘Funklasse’ van de KNWU. Plezier hebben staat voorop! Je hebt een KNWU-startlicentie of een NTFU-lidmaatschap nodig om mee te mogen doen. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën met een eigen klassement. De wedstrijden duren circa 50 minuten + 1 ronde. Inschrijven via deze site.

(3) 16 en 17 december Stroe, Oudejaarstocht 

Op zaterdag 16 en zondag 17 december kan je in Stroe een weekend lang plezier maken op de gravelbike of MTB. De oudejaarstochten van vereniging de Veluwe Renners zijn inmiddels een begrip en bekend om de goede organisatie en mooie routes. Voor de MTB kan je kiezen uit 30, 45 of 60 km en voor de gravelbike 72 of 98 km. De Inschrijving is geopend via fietssport.nl

(4) 17 december Den Helder, MTB Napoleontocht

De HRTC DOK-MTB Napoleontocht is een klassieke mountainbiketocht in en om Den Helder. Dat is misschien een eindje rijden, maar hoe verder weg, hoe avontuurlijker. Met duinen, strand en een paar oude forten – gebouwd op last van Napoleon, vandaar de naam, heeft de omgeving genoeg moois te bieden. Er zijn 3 afstanden 23, 37 en 50km. Alleen voorinschrijving via fietssport.nl

https://omny.fm/shows/juke-podcasts/59-hoe-vind-je-wielergeluk-als-de-kilos-en-leeftij

(5) 24 december Deurne, De Wekkers ATB- & Gravel-tocht

Ruimte maken voor het kerstmaal? Dat kan uitstekend bij de ATB-tocht Deurne, die zowel drie MTB-routes (34, 53, 62 kilometer) als een gravelroute (77 kilometer) op het programma heeft staan. Deelnemers ‘worden voorzien van heerlijke versnaperingen’, maar pas een beetje op: het is de bedoeling dat je ruimte máákt, niet opvult. De inschrijving is geopend.

(6) 27 december Wageningen, Wageningse Wintertocht

Na Kerst moet het kerstmaal natuurlijk worden verteerd, en dat kan bij de Wageningse Wintertocht. Dit is een bijzondere editie: eigenlijk zou de mountainbiketocht in de zomer plaatsvinden, maar omdat het toen te droog was is de boel doorgeschoven naar de winter. 45 of 70 kilometer: eens zien hoe fris je nog bent! De inschrijving is geopend op fietssport.nl

(7) 30 december Hattemerbroek, SiccaDania Oudejaarsveldtoertocht

Het jaar bijna afsluiten kan met de SiccaDania Oudejaarsveldtoertocht in Wezep. Een van de oudste veldtoertochten van Nederland. Kies uit 30 of 50 kilometer en zorg ervoor dat je niet duizelig wordt, want het is veel draaien en keren. Terugblikken en vooruitkijken dus! De inschrijving is geopend, maar daginschrijving is ook mogelijk.

Kalenders op een rijtje

Of je nu in eigen land een toertocht als de KlimClassic wilt rijden, of een extreem zware etappekoers als de Tour TransAlp; het aanbod aan cyclo’s is enorm. Alle cyclo’s vind je op deze pagina

Ook hebben we in samenwerking met de NTFU een pagina aangemaakt. Hier vind je alle toertochten en kun je ook nog filteren waar en wanneer je een toertocht wilt rijden.