Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is.

Zondag 19 januari, Nommay
Komend weekend staat er maar één tv-cross op het menu. In het Franse Nommay (tegen de Zwitserse grens) vindt de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het cross-seizoen 2019/2020 plaats. De eerste drie WB-koersen werden gewonnen door Eli Iserbyt, de daaropvolgende vier crossen door Mathieu van der Poel. De kans is groot dat we in Nommay een nieuwe winnaar bij de mannen krijgen, want Van der Poel is er niet bij. De kersverse Nederlands kampioen is op stage om zich voor te bereiden op de wereldkampioenschappen van 2 februari. Heeft dat gevolgen? Nee, want Van der Poel staat slechts achtste in het klassement. Toon Aerts verdedigt in Nommay een kleine voorsprong op Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt. Wout van Aert en Tim Merlier ontbreken.

Bij de vrouwen werden alleen de wedstrijden over de zee in de Verenigde Staten niet gewonnen, maar verder staat achter elke WB-cross een rood-wit-blauw vlaggetje. Ceylin del Carmen Alvarado voert het klassement aan met één punt voorsprong op Katherina Nash, die vooral haar punten verzamelde in Iowa en Waterloo. Annemarie Worst kan zondag de tweede plaats overnemen, of het zelfs beter doen. Lucinda Brand en Marianne Vos zijn er niet bij. Ook Sanne Cant ontbreekt.

De vrouwenwedstrijd is vanaf 13.30 uur live op Eurosport 1 te zien. De mannenwedstrijd gaat anderhalf uur later van start. Ook Telenet heeft de uitzendrechten in het bezit, terwijl je op Sporza alleen een samenvatting zal zien. Vanaf 17.45 uur brengen ze je daar op de hoogte.

Eurosport 1: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Sporza: samenvatting vanaf 17.45 uur

Ceylin del Carmen Alvarado 2020
Ceylin del Carmen Alvarado verdedigt haar leiderstrui.