Het wereldbekerseizoen voor de mountainbikers begint volgend jaar met een wedstrijd in Valkenburg. De internationale wielrenunie UCI maakte vrijdag bekend dat op 5, 6, en 7 mei de Limburgse gemeente het decor is van de openingswedstrijd op het onderdeel crosscountry. Het is voor het eerst dat Valkenburg een wereldbekerwedstrijd mountainbike organiseert.

Een week later volgt de tweede wedstrijd in het Tsjechische Nové Město na Morave, al jaren een vaste locatie voor de mountainbikers. Half juni volgen wedstrijden in het Zwitserse Lenzerheide, het Oostenrijkse Leogang en het Italiaanse Val di Sole Trentino. Na de gecombineerde wieler-WK’s in Schotland wordt het seizoen voortgezet in Andorra en Frankrijk. Met wedstrijden in de Verenigde Staten en Canada wordt het wereldbekerseizoen afgesloten.

Op dit moment voert Anne Terpstra bij de vrouwen het klassement aan. Over minder dan een maand vindt in het Italiaanse Val di Sole de ontknoping plaats en weten we of Terpstra geschiedenis gaat schrijven.