Ceylin del Carmen Alvarado beleefde niet alleen op sportief gebied een topseizoen, maar ook op financieel vlak maakte ze flinke stappen. Volgens een berekening van Het Laatste Nieuws verdiende ze in het cross-seizoen 2019/2020 meer aan prijzengeld dan bijvoorbeeld Mathieu van der Poel.

Koningin van de cross

De Rotterdamse won dit jaar zeventien crossen en kroonde zich tot Nederlands-, Europees- (U23) en wereldkampioen. Daarnaast schreef ze ook de Superprestige en DVV Trofee op haar naam en werd ze tweede in de wereldbekerstand. In totaal verdiende ze €126.180 aan prijzengeld. Ook Annemarie Worst, die de laatste weken vaak het hoofd moest buigen voor haar landgenote, fietste zo’n €100.000 bij elkaar. Dat is een flink pak meer dan Sanne Cant, die ‘slechts’ €23.800 verdiende.

Sinds dit seizoen is het prijzengeld in de vrouwen- en mannencategorie gelijk. Eli Iserbyt verdiende bij de mannen €108.380 euro, een stuk minder dan Alvarado. Mathieu van der Poel verzamelde €66.000 euro en bezet daarmee bij de mannen wat verdiensten betreft de vierde plaats. Echter, de mannen hebben in vergelijking met de vrouwen een veel beter salaris en krijgen ook meer startgeld toegewezen. Dat weet ook Alvarado maar al te goed. “Ik wist niet dat ik zoveel heb verdiend”, zei ze. “Maar voor mij is het prijzengeld hoger dan mijn loon en startgeld. In totaal komen wij niet in de buurt van de mannen.”

Goed weekend

Terwijl Storm Dennis over het land raasde, beleefde Alvarado een prima weekend. Zaterdag won ze in Middelkerke en zondag was Alvarado in Hulst de beste. Bij de mannen zegevierden Laurens Sweeck en Eli Iserbyt.

Ceylin del Carmen Alvarado 2020