30 oktober 2020 | Michael Kerkhof

Fiets 11 ligt nu in de winkel, dit staat er allemaal in!

De mooiste dag van de maand is aangebroken: de dag waarop de nieuwste Fiets op de mat ploft en in de winkel verkrijgbaar is. Wat staat er allemaal in Fiets 11? Fiets verschijnt deze maand in een pakket, samen met de Trainings & voedingsgids.

Allereerst de racetest. ‘Blaffende honden bijten niet’ staat er op de spread en dat is een verwijzing naar de moderne racers die er vaak vervaarlijk uitzien met hun oversized carbon, hoge velgen en dikke combo. Maar is dat ook zo? Zijn ze echt zo dreigend? Wij nemen de BMC Teammachine SLR01 Four, Sensa Giulia GF en Cervélo Caledonia-5 onder de loep.

Hoewel de Vuelta nog volop bezig is geldt: er is weer cross. Getest: Stevens Super Prestige, Dat is het topproduct van Stevens, maar wat moet je doen om je nette crosser te tunen naar wedstrijdbeest? Wij leggen het uit. Ook voorgesteld: Ekar, de nieuwe 13-speed groep van Campagnolo. In de MTB-test behandelen we de Cube Stereo 150 C:62 SL en Pinot Switchblade Pro.

Kuitenbijters en snakebites, dat is allemaal te vinden in de Algarve. Ons reisverhaal gaat dan ook over de Portugese provincie. In de rubriek Achtergrond hebben wij het over koffie, of beter gezegd: koers, koffie en kletspraatjes. Vroeger ging je alleen naar de fietsenwinkel als je een nieuwe band nodig had of als je fiets moest worden gerepareerd. De moderne versie van de local bikeshop is meer en meer een ontmoetingsplaats geworden. Wij bezochten drie van die hipsterplekken.

In Training en Voeding spreken wij met Jetse Bol, die op dit moment actief is in de Vuelta. Hoe zien zijn trainings- en voedingsgewoonten eruit? Pedalen… veel mensen maken er zich niet druk om, maar ze zijn o-zo belangrijk. Wij hebben heel veel off road pedalen getest. Tot slot heeft Léon van Bon weer een fietst getest. Een bijzondere fiets, want op een RIH-baanfiets veroverde hij in 1992 zilver op de Olympische Spelen. Nu mocht hij op pad met de nieuwe RIH Sport RS/01…

De nieuwste Fiets bestel je hier voor €8,45! 

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen