Het is halverwege november en het begint steeds kouder te worden. Je kunt ervoor kiezen om de storm te trotseren en zelf een mooi fiets- of MTB-rondje te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker thuis te blijven en te kijken naar het wielrennen op de televisie. Maar valt er nog wat te beleven op de beeldbuis?

Nou, bijna niet. De hele week kon je ‘genieten’ van Thomas Dekker en zijn boek ‘Mijn Gevecht’, maar op het gebied van wedstrijdsport is er weinig te zien op tv. En dat terwijl er in Gent de gelijknamige Zesdaagse wordt verreden. Gelukkig is Sporza er zondag in ’t Kuipke bij en zenden ze de zesde en tevens laatste dag live uit.

Is dat het enige? Nee, want zondag vindt in Koksijde de vierde manche van de wereldbeker veldrijden plaats. De eerste twee manches in Amerika werden gewonnen door Wout Van Aert, terwijl Mathieu van der Poel – die ontbrak in Amerika – de derde manche won in Valkenburg. Zondag gaan ze weer de strijd met elkaar aan. Sporza doet vanaf 15:00 uur live verslag. Daarvoor zenden ze de vrouwen (vanaf 13:30 uur) live uit.

Zaterdag kun je trouwens genieten van de GP Hasselt, maar dan moet je wel een abonnement hebben op Telenet Play Sports. Echter, de toppers geven forfait voor de cross in Hasselt.

Zaterdag 19 november:
– GP Hasselt, vanaf 13:30 uur live op Telenet Play Sports

Zondag 20 november:
– WB Koksijde, vanaf 13:30 uur live op Sporza
– Zesdaagse van Gent, rond 16:00 uur live op Sporza