Nog maar twee veldritten te gaan en dan zit het crossseizoen er alweer op. Het was een bijzonder jaar en na twee lastige weken met veel sneeuw en gladheid sluiten de crossers af onder heerlijke, zonnige omstandigheden. Waar zijn de veldritten te zien? En is er ook nog wegwielrennen? Ja!

Sint-Niklaas, zaterdag 20 februari
We beginnen zaterdag in Sint-Niklaas, de laatste cross van de Ethias-wedstrijden. Wout van Aert (2018) en Mathieu van de Poel (2019 en 2020) wonnen de laatste edities, maar zij zijn er zoals bekend niet bij en beginnen al bijna aan het wegseizoen (Van der Poel begint zondag aan zijn seizoen in de UAE Tour). Laurens Sweeck en Toon Aerts zijn de favorieten voor de winst. Bij de vrouwen hoef je niet te zoeken naar Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand, maar zijn Denise Betsema, Manon Bakker en Sanne Cant wel van de partij.

Sporza is er live bij vanaf 13.45 uur. Eurosport zendt vanaf 16.00 uur de samenvattingen uit.

Internationale Sluitingsprijs Oostmalle, zondag 21 februari
Het seizoen wordt traditioneel afgesloten in Oostmalle. Voor ons Nederlanders wordt het nagenoeg onmogelijk gemaakt om de cross te volgen. Sporza en Eurosport zijn er namelijk niet live bij, dus moeten we het doet met Telenet of een samenvatting. Jammer!

Telenet zendt een livestream uit (niet te ontvangen in NL). Wellicht laat Sporza nog iets in de samenvatting zien.

Tour des Alpes-Maritimes et du Var, vrijdag 19 t/m 21 februari
De wegwielrenners komen dit weekend in actie in Frankrijk of de Verenigde Arabische Emiraten. De driedaagse Tour des Alpes-Maritimes et du Var bestaat uit twee bergetappes en een heuvelrit. Grote namen als Jakob Fuglsang, Bauke Mollema, Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas zijn bijvoorbeeld van de partij. Eurosport is er dagelijks live bij, te beginnen met morgen. Vanaf 14.15 uur doen ze verslag.

Zaterdag en zondag live op Eurosport 1. Zaterdag vanaf 14.15 uur, zondag vanaf 15.00 uur.

UAE Tour, zondag 21 t/m zaterdag 27 februari
De eerste World Tour-wedstrijd van het jaar vindt plaats in het Midden-Oosten. De UAE Tour draaide vorig jaar nog op een fiasco uit toen onder andere Ramon Sinkeldam wekenlang zat opgesloten in zijn hotelkamer vanwege een coronauitbraak. Toen begon de pandemie zo’n beetje. Nu, een jaar later, ziet de wereld er niet heel veel anders uit. Zondag is de openingsetappe op Eurosport 2 te zien vanaf 11.00 uur, maar de dagen erna is de koers gewoon op het open net (Eurosport 1) te volgen. Rond 11.00 uur moet je dan wel inschakelen.

Dagelijks vanaf ± 11.00 uur op Eurosport.

Geraint Thomas 2021