Nog maar twee weken tot de Omloop Het Nieuwsblad. We kunnen eigenlijk niet wachten, maar tot die tijd moeten we het nog even met het veldrijden doen. Ook geen schande, maar het crossseizoen gaat zoals gewoonlijk na het WK wel als een nachtkaars uit. Deze wedstrijden zijn live op tv te zien.

Zaterdag 13 februari, Ethias Cross in Eeklo
Op zaterdag rijden de renners en rensters in Eeklo, onderdeel van het Ethias-klassement. Klassement is misschien een te groot woord, want de Ethias-crossen maken deel uit van acht overkoepelende, losse veldritten. Volgende week vindt in Sint-Niklaas de laatste manche plaats. Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn er net als vorige week niet bij, maar de andere toppers wel. Trekt Laurens Sweeck de goede lijn door en pakt hij in Eeklo zijn derde zege op rij?

Live te zien op VTM (vanaf 13.35 uur). Eurosport 2 zendt het ook uit, net als de Eurosport Player.

Zondag 14 februari, X2O Trofee in Brussel
Een dag later eindigt ook het derde regelmatigheidsklassement, de X2O Trofee. Het klassement dat op tijd gaat is bij de mannen niet heel spannend, want Eli Iserbyt gaat met een ruime voorsprong van drie minuten aan de leiding. Toon Aerts en Michael Vanthourenhout lijken alleen nog om de tweede plek te rijden. Bij de vrouwen is er nog wel van alles mogelijk, al moet Denise Betsema dan wel een achterstand van 41 seconden goed maken op Lucinda Brand.

Live te zien op Sporza (vanaf 13.30 uur). Vanaf 13.42 uur ook op Eurosport 2. 

Tot en met zondag, Tour de la Provence
Tot en met zondag rijden de profs in Frankrijk warm. Letterlijk, want de temperatuur ligt er aanzienlijk hoger dan hier in ons kikkerlandje. Grote namen als Julian Alaphilippe, Egan Bernal en Arnaud Démare zijn van de partij in de vierdaagse rittenkoers. Eurosport zendt dagelijks vanaf een uurtje of 14.30 de etappe uit. Kortom: genieten geblazen!

Dagelijks vanaf 14.30 uur op Eurosport 1.

Tour de la Provence 2021