Het leven begint ons gelukkig wat meer toe te lachen. Het is mooi weer, we mogen langzaam maar zeker weer ietsje meer en de klassiekers staan voor de deur. Vooral dat laatste is fijn, want dat betekent ook dat we weer op Sporza mogen genieten van José De Cauwer, Michel Wuyts en Renaat Schotte.

Zaterdag 27 februari, Omloop Het Nieuwsblad
We beginnen zaterdag met de Omloop Het Nieuwsblad, samen met Kuurne-Brussel-Kuurne onderdeel van het Vlaamse openingsweekend. De twee smaakmakers van het vorige klassiekerseizoen ontbreken, maar ook zonder Mathieu van der Poel en Wout van Aert belooft het een prachtige wedstrijd te worden. Julian Alaphilippe is bijvoorbeeld van de partij, en die maakte in de voorbereidingskoersen al veel indruk. Sporza doet live verslag van de Omloop en ook Eurosport is erbij.

TV: vanaf 13.30 uur op Sporza (één) en vanaf 14.00 uur op Eurosport 1. Vrouwenkoers wordt om 16.45 uur uitgezonden op Sporza.

Zaterdag 27 februari, UAE Tour
De slotetappe van de UAE Tour wordt zaterdag uitgezonden door Eurosport. Trekt Tadej Pogacar de eindwinst over de streep? Eurosport doet al vroeg verslag.

TV: vanaf 11.45 uur op Eurosport 1.

Zondag 28 februari, Kuurne-Brussel-Kuurne
Hier doet Van der Poel wél mee. Kuurne-Brussel-Kuurne is een bijzondere koers waarin veel sprinters aan de start verschijnen. Of het ook op een sprint uitdraait is maar de vraag, maar hoe dan ook: Van der Poel doet mee. De Nederlands kampioen deelt het kopmanschap met Tim Merlier. Aanvankelijk stond Kuurne niet op zijn programma, maar na het vroegtijdig beëindigen van de UAE Tour wilde hij nog graag een wedstrijd rijden voor hij naar Italië afreist voor onder andere Strade Bianche.

TV: vanaf 14.45 uur op Sporza (één) en Eurosport 1.

Kuurne-Brussel-kuurne