Mode en wielrennen, een logische combinatie? Soms wel, soms niet. De kans is groot dat binnenkort een groot modemerk haar intrede maakte in de wielerwereld. Volgens Tuttobiciweb.it is de kans namelijk erg groot dat het Italiaanse fietsenmerk Pinarello in handen komt van Louis Vuitton. Je weet wel, dat merk van die bijzondere handtasjes… Rijden we straks met mooie zadeltassen rond?

Louis Vuitton

LVMH Group wil zich meer richten op de vrije tijd, welzijn en sportmarkt en denkt daarbij de hulp te kunnen gebruiken van Pinarello. Pina is net als Louis Vuitton een exclusief merk en daarom passen de Italiaanse fietsen perfect in het plaatje van LVMH Group. Volgens Tuttobiciweb zijn de gesprekken tussen beide partijen al een aantal maanden aan de gang, maar laat een definitief akkoord niet lang op zich wachten.

Mocht het in 1952 opgerichte bedrijf in handen komen van LVMH Group, dan blijft Fausto Pinarello aan als CEO van het bedrijf. Fausto nam het stokje in 1977 over van zijn vader Giovanni. Pinarello is onder andere fietsenleverancier van Team Sky. Eerder dit jaar verlengden zij hun samenwerking met vier jaar.