We zagen ze al in Parijs-Roubaix en onder de fiets van LtD terwijl hij deelnam aan een gravelrace in de US of A. De nieuwe Mondo bandjes van Specialized zijn dan ook speciaal gemaakt om zowel op het asfalt als op slechtere ondergronden hun werk te doen.

Uiteraard tubeless

De band is gemaakt om met latex vloeistof te gebruiken. Daarnaast moet ie slijtvast zijn en goed rollen. We hebben een testsetje ontvangen en zullen binnenkort onze eigen bevindingen laten weten. Vorig jaar toonde S-Works al een nieuwe banden line-up waar voor het eerst gebruik gemaakt werd van een nieuwe compound.

Ook bij de Mondo is gebruik gemaakt van een combinatie van de Gripton T2 & T5 compound. Dat zorgt voor een licht lopend middenstuk en zijkanten die meer grip bieden, daar vind je dan ook niet alleen een wat zachtere compound, maar ook profielribbels.

De zijkant is beschermd tegen insnijden en het loopvlak heeft een blackbelt breaker laag die lekrijden moet voorkomen. De Mondo band is geschikt voor hookless velgen, maar kan ook gewoon gebruikt worden op velgen met een haakje.

Specificaties en prijs

De banden zijn beschikbaar in 3 maten en gaan 80 euro per stuk kosten.

Casing: 120 TPI
Bead: Foldable 2Bliss Ready
Dual Compound: GRIPTON® T2/T5
Flat Protection: GRID RACE and BlackBelt
700 x 28 mm, psi 70-95, gewicht ongeveer 310g
700 x 32 mm, psi 50-80, gewicht ongeveer 330g
700 x 35 mm, psi 50-80, gewicht ongeveer 360g