Hebben we eerder al de mountainbikes van Cube uitgelicht, het merk heeft met de C68:X nog iets moois gepresenteerd. De renners van Tormans zullen komende winter met dit paradepaardje de modder in duiken.

Het frame is volledig nieuw en brengt zo’n 900 gram op de weegschaal. Strak en minimalistisch design met weggewerkte zadelpenklem, afgevlakte bovenbuis om oppakken en ‘schouderen’ eenvoudig te maken. Smalle, maar ruime, staande achtervorken zodat modder direct weg kan. Kleine, maar slimme details die het leven van een crosser een stuk eenvoudiger maken.

Kabels lopen vanaf nu volledig binnendoor. Ook in het stuur. Een complete cockpit, ‘geleend’ van de aeroracers. Wat goed is hoeft tenslotte niet opnieuw te worden uitgevonden.

De fiets is momenteel in slechts één uitvoering te bestellen. Een versie met SRAM Force AXS 1×12 groepset. Carbon Newmen wielen en veel eigen onderdelen. Het totaalgewicht zou met 7,5 kilo erg licht moeten zijn. De fietsen zijn al te bestellen. De beschikbaarheid is beperkt.

Adviesprijs: €4099
Meer info: cube.eu