Rapha is als fietskledingmerk niet echt eenkennig. Ze werken graag samen met anderen en daar komen soms mooie spulletjes uit voort. De echte fanboys&girls die lid zijn van de Rapha Cycling Club (RCC) kunnen nu ook een Rapha/Silca pomp op hun fiets klemmen en tijdens indoorritjes met een setje Rapha/B&O oordopjes fietsen. Let op, de prijzen zijn niet geschikt voor mensen met een zwakke maag!

Impero framepomp

Je ziet ze niet zo veel meer als vroeger, maar als het gaat om functionaliteit gaat er toch echt niets boven een good old fashioned framepomp. Silca maakt voor Rapha deze fraaie Impero Ultimate pomp. Met een messing pompkop met dubbele klep om zo goed mogelijk aan te sluiten op het ventiel. De pomp is er in verschillende maten zodat er voor ieder frame wel een passend model is. Siliconen bumpers zorgen ervoor dat je frame niet beschadigd wordt en de rest is van aluminium om het gewicht lekker laag te houden. Met 112 keer pompen zou er 7 bar in je band moeten zitten volgens Rapha. Bij welke bandenmaat vermelden ze niet.

Omdat de pomp alleen te koop is voor RCC leden wordt deze gemaakt in een gelimiteerde oplage. Met een bijbehorend prijskaartje van 195 euro! En dan moet je nog steeds zelf pompen 😉.

Maten en gewichten: S: 256gr,  M: 267gr,  L: 278gr,  XL: 289gr. Bestellen kan hier: rapha.cc

Pocket Impero minipomp

Ben je meer van de afdeling mini-pompjes? Dan maken ze een kleine Impero voor jou. Maar wel met grootse daden. Volgens het Bikeradar testprotocol is dit de minipomp die de meeste lucht per slag in een bandje kreeg. Te danken aan een leren pakking en de goede aansluiting van de kop op het ventiel. Ook schijnt de pompfunctie niet te verminderen als het pompje warm wordt. Het pompje is 20cm lang en weegt 150 gram. Met 200 keer pompen zit er 6 bar in je bandje, volgens Rapha. Het handvat is afgewerkt met siliconen, voor optimale grip tijdens het pompen. Een Slide-Lock zorgt dat de pomp onderweg niet zomaar uitschuift. De Pocket Impero kost RCC leden 140 euro.

Meer info: rapha.cc

Listen to the music, als je stilstaat

Indoorfietsen is booming. En dat kun je prima doen met een muziekje erbij. Dat bewezen we vorig weekend nog met onze Weekend Warriors rides met leuke afspeellijsten! Wil je in stijl naar een muziekje luisteren, dan kan dat nu ook met de Rapha Bang&Olufsen Beostyle E8 oordopjes. Voor het luttele bedrag van 350 euro kunnen RCC leden een setje aanschaffen. Ze zijn uiteraard volkomen zweetproof, met een IP57 rating. Opgeladen gaan ze 7 uur mee, stop je ze in het meegeleverde doosje, dan kun je ze daarmee tot 3x opnieuw laden. In totaal kun je zo zonder stekker dus meer dan 30 uur muziek of podcasts luisteren. [Heb je onze nieuwste Podcast over voeding al geluisterd?]

B&O heeft gezorgd voor ingebouwde microfoons aan beide zijden. Je kunt er dus ook prima een telefoongesprek mee voeren. Verder zorgt de noise cancelling voor een prima ongestoord geluid. De bediening werkt intuitief, gewoon simpel de dopjes op de juiste plek aanraken doet de truc, ben je zo aan gewend. Er is zelfs aan voldoende grip gedacht, zodat je ook met zweterige handen alles prima kunt bedienen.

Te vinden op: rapha.cc