Rapha is bekend van de strakke designs en stijlvolle kleding en is nu de samenwerking aangegaan met het Van Gogh Museum. Ik werd uitgenodigd om na sluitingstijd in het Van Gogh Museum aanwezig te zijn voor de lancering van hun exclusieve samenwerking. Gaaf om in alle rust door het museum te kunnen lopen!

Exclusieve Rapha collectie
In zijn laatste levensjaren was het Van Goghs droom om een collaboratieve kunstkolonie te stichten waar collega-kunstenaars elkaar onder hetzelfde dak konden inspireren. Dit wilde hij doen in Arles in Zuid-Frankrijk waar hij plek vond in het Gele Huis, één van zijn inspirerende kunstwerken. In ieder Clubhuis van Rapha is het voornaamste doel om de lokale fietscommunity te vertegenwoordigen, hen samen te brengen en een plek waar je je thuis kunt voelen. Omdat Rapha Amsterdam en het Van Gogh Museum dezelfde passie delen in hun doeleinden is deze exclusieve collectie ontstaan in de samenwerking tussen beide partijen.

De collectie bestaat uit: Pro Team Training Jersey, Technical T-shirt, Cap en Socks. Deze is alleen te verkrijgen in het clubhuis van Rapha Amsterdam.

Het ontwerp
Ontwerpster Jess Money heeft goed haar best gedaan een mooi ontwerp te maken voor deze samenwerking. Door een diepe duik te nemen in de brieven, kunstwerken en Van Goghs verhaal heeft Jess geprobeerd zijn verhaal na te bootsen in één ontwerp. Best knap aangezien hij ruim 600 werken heeft gemaakt, waaronder 200 schilderijen tijdens zijn verblijf in het Gele Huis. In het ontwerp vind je een zevental kunstwerken terug: Het Gele Huis, De roze perzikboom, Veld met irissen bij Arles, Korenveld met maaier, Vlinders en klaprozen, Provençaalse Boomgaard en een zelfportret.

Meer informatie over de kunstwerken vind je hier.

Toen Van Gogh aan het eind van zijn leven was opgenomen in een kliniek schijnt hij van een afstand de Mont Ventoux hebben kunnen bewonderen, maar omhoog fietsen zal hij nooit hebben gedaan. Wel een leuk weetje!

Vincent van Gogh en fietsen
Naast de exclusieve collectie heeft Rapha nog twee routes gecreëerd om te fietsen. Deze routes nemen je mee door het vroege leven van Vincent door Brabant en zijn opleiding in Amsterdam.

De GPX-routes vind je in Komoot.
Brabant route
Amsterdam route

De collectie is alleen verkrijgbaar in het Rapha Amsterdam Clubhuis en heeft de volgende prijzen. Mocht je dit heel graag willen wees dan snel want er is een gelimiteerde oplage.
– Pro Team Training Jersey €100,-
– Technical T-shirt €65,-
– Cap €25,-
– Socks €17,50
– Musette €17,50