6 november 2020 | fietsredactie

Podcast #14: Wat eet je voor, tijdens en na het fietsen? Alles over voeding!

Biefstukje voor ontbijt of kun je toch beter een kom havermout nemen? En wat neem je tijdens de rit? Ervoor en erna? In aflevering 14 van de Fiets Podcast krijg je antwoord op die vragen. Karin Lambrechtse en Martijn Redegeld, voedingsexperts van Jumbo-Visma, geven tips en vertellen over de profs. In gesprek met onze host, Benjamin de Bruijn, vertellen Karin en Martijn over het afwegen van eten tijdens grote rondes en bijvoorbeeld het gebruik van ketonen en cafeïne.

Tussendoor test Leon van Bon, zoals iedere maand, een fiets voor Fiets. Dit keer een bijzonder model, namelijk een jubileumeditie van RIH. Op dat merk snelde Leon in 1992 naar olympisch zilver. Het had goud kunnen zijn, maar een paar milimeter, een onoplettende jury én een goedgevulde Italiaanse beurs voorkwamen dat.

Sponsor Shimano geeft een schoenentip en Ellen van Dijk sluit de podcast af met een column over Parijs-Roubaix. Die klassieker staat eindelijk op de vrouwenkalender (weliswaar volgend jaar) en is op het lijf geschreven van onze Fiets-heldin. Maar of de vonk al is overgeslagen…

De podcast is te beluisteren via alle grote streamingdiensten als iTunes, Spotify of gewoon via de widget hieronder.

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen