Joop Zoetemelk zei ooit: “De fiets, de fiets en verder niets”. Dat is precies waar het in deze tijd om draait. De fiets die ervoor kan zorgen dat jij toch nog op vakantie gaat deze zomer. Voorbereidingen voor een mooie meerdaagse fietstocht zijn gaande. Mensen snakken ernaar om erop uit te gaan, op vakantie, op de fiets, in eigen land.

Als je gaat bikepacken, probeer je naast niet te veel mee te nemen, je fiets en bepakking zo handig mogelijk in te delen. BBB Cycling heeft met het ‘adapt systeem’ een systeem in handen die ervoor zorgt dat je zo efficiënt en slim mogelijk je fiets kan indelen.

De AdaptRail

De AdaptRail komt in verschillende maten (S, M en L) waarmee je veel vrijheid krijgt om van alles binnen de driehoek van je frame te plaatsen. Maat S is speciaal bedoelt om je bidonhouder hoger of lager te plaatsen dan de montagepunten. Zo kun je bijvoorbeeld in een kleiner frame je bidonhouder lager plaatsen zodat je meer ruimte hebt voor een frametas. Met de maat M is het mogelijk om een StrapPlate (hierover zo meer) onder je bidonhouder te plaatsen zodat je bijvoorbeeld een binnenband en Co2 patroon vast kan maken aan je frame. Zo bespaar je ruimte in je bikepacking tassen. Met de maat L kun je twee bidonhouders onder elkaar plaatsen en kun je dus meer water meenemen. Ruimte overhouden voor een frametas wordt wel lastiger.

StrapPlate

Zoals de naam doet vermoeden is de StrapPlate een stevige band waarmee je van alles aan je frame vast kunt maken. Het enige wat je nodig hebt zijn montagepunten. Dit kunnen montagepunten zijn op de AdaptRail maar bijvoorbeeld ook montagepunten op je voorvork.  Verder zitten er vier gleuven in het plaatje van de StrapPlate waar de band doorheen kan, zodat je zelf de breedte van de opening kan bepalen. Zo blijven grote en kleinere objecten stevig vastzitten. Het is een handige manier om meer ruimte te creëren in je bikepacking tassen. Losse onderdelen zoals een binnenband en tools nemen al snel ruimte in beslag, deze kun je dmv de StrapPlate bij elkaar binden. Ook zou je eventueel je slaapmatje aan je voorvork kunnen vastmaken. De StrapPlate is multifunctioneel!

DualMount

Als je gaat bikepacken en je wil extra water meenemen, dan is de DualMount een goede oplossing. Het is systeem waarbij je twee bidonhouders naast elkaar kunt monteren. De handigste plek om de DualMount aan vast te maken is je voorvork.

HaulerMount

Sommige frames hebben geen montagepunten op de onderbuis. Deze montagepunten kunnen erg handig zijn als je een extra bidonhouder wil monteren waar je een gereedschapsbidon in doet, of wanneer je een extra bidon mee wilt nemen tijdens een lange rit. De HaulerMount creëert deze montagepunten. Het is een band die je vastmaakt aan je onderbuis waaraan twee montagepunten zitten bevestigt. Die kun je dus mooi gebruiken voor je extra bidonhouder.

Meer informatie: bbbcycling.com