Sommige fietsers kunnen niet zonder en andere fietsers doen al jaren zonder, drie keer raden waar wij op doelen? Precies, handschoenen. En dan hebben we het niet over winterhandschoenen, want die dragen de meeste mensen wel, maar zomerhandschoenen. 

Waarom zomerhandschoenen?

Een goed paar zomerhandschoenen geven je extra grip op het stuur en beschermen je handen tegen blaren, de zon en absorberen schokken als je bijvoorbeeld over kasseien heen rijdt. Maar ook beschermen ze je handen als je ten val komt, je vangt toch meestal als eerst de klap op met je handen.

Verschillende type padding

Van geen padding tot maximale padding, elk type heeft zo z’n voordelen. Wat bij jou het beste past ligt aan het type ondergrond en is ook gewoon een kwestie van uitproberen.

  • Geen padding

Geen padding heeft als hoofddoel jou extra grip te bieden terwijl je het optimale gevoel met je stuur behoudt en tevens beschermd bent. Een lichtgewicht zomerhandschoen zonder padding is bijvoorbeeld de Course van BBB Cycling. Zij claimen dat de Course handschoenen zijn voor fietsers die liever geen handschoenen dragen. Zodra je de handschoenen aanhebt, voel je ze ook niet. Ze zijn makkelijk aan te trekken en ontworpen met comfort en maximale bewegingsvrijheid in het achterhoofd.

  • Gemiddelde padding

Bij handschoenen met gemiddelde padding hebben we het over een perfecte balans tussen comfort, grip en controle zoals de Pave van BBB Cycling. Deze handschoenen hebben genoeg padding om de ergste trillingen tegen te gaan waardoor je handen minder snel moe zullen worden en slapende handen tegengaat. Het zijn comfortabele technische zomerhandschoenen met een uitstekend ademend vermogen. Perfect voor de warme zomerdagen als je op zoek bent naar handschoenen met gemiddelde padding.   

  • Maximale padding

Ruig terrein vraagt veel van je handen. De trillingen en statische positie kunnen je handen op de proef stellen. Ook is er meer kans op blaren, kijk maar naar Parijs-Roubaix. Handschoenen met maximale padding kunnen het ongemak verlichten. Geschikte handschoenen met maximale padding zijn bijvoorbeeld de HighComfort en Speed van BBB Cycling. Deze handschoenen bieden maximale bescherming, comfort en zorgen ervoor dat het enige waar je druk over hoeft te maken, is het ronddraaien van je benen op de fiets.

Ga passen!

Zoals je leest is er geen goed of fout, maar zomerhandschoenen kunnen je wel dat extra beetje comfort bieden waar je naar op zoek bent. Last van vermoeiende, slapende vingers of zweterige handen waardoor je grip verliest? Dan kunnen handschoentjes zomaar de oplossing zijn. Dat ze goed zitten is essentieel, ze mogen niet knellen, kies daarom altijd de juiste maat. Ga langs bij de fietsenwinkel bij jou in de buurt en ga handschoenen passen. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste kiest.