Vandaag heeft Bryton officieel de Rider S500 aangekondigd. Met een vereenvoudigde bediening en veel nieuwe en verbeterde functies.

De S500 heeft een 2,4″ scherm en 4 bedieningsknoppen. Onder de nieuwe functies vind je o.a. Live Tracking, Climb Challenge, een omgevingslichtsensor en naadloze opname. Ook de gebruikersinterface is aangepakt. De computer heeft gelijktijdige 5-satelliet connectiviteit, USB Type-C compatibiliteit en aanpasbare quick-status menuopties. Hiernaast ook nog verbeteringen aan routing en workout functies.

Hi Google, waar kan ik koffie kopen?

Meest opvallend is misschien wel dat de computer Voice Search ondersteunt. Dankzij de internetverbinding maakt de Rider S500 een toetsenbord op het scherm overbodig. De Google-spraakzoekfunctie is beschikbaar in meer dan 100 talen. Volgens Bryton is dit een snellere, intuïtievere en over het algemeen betere manier om adressen of POI’s op te zoeken terwijl je op de weg rijdt. Met de Bryton Active-app kun je eigen routes plannen of routes van derden synchroniseren, aangepaste POI/Peak-informatie aan ritten toevoegen en nog veel meer.

Climb Challenge

Wanneer je een beklimming nadert, schakelt de Rider S500 over naar de klimsectie-pagina die een overzicht geeft van de klimsegmenten van een route. Het Climb Challenge-scherm bevat ook een grafische samenvatting met meerdere beklimmingen, klimsegmenten in levendige kleuren, afstand, hoogte & stijging, en start- & eindpunten, voor eenvoudige toegang en ritinformatie in één oogopslag.

Workout Features & UI

Samen met een verbeterde gebruikersinterface beschikt de Rider S500 over nieuwe workout opties waarmee gebruikers de workoutvoortgang kunnen aanpassen, overslaan of terugdraaien en een workoutnotitiefunctie waarmee je notities kunt toevoegen vanuit de Bryton Active-app of TrainingPeaks.

Prijzen en beschikbaarheid

De Bryton Rider S500 komt deze maand in de winkels, en zal beschikbaar zijn in 2 verschillende sensorbundelpakketten, beginnend bij €299 voor de basis-uitvoering (apparaat, beschermhoes, sportmontage en sleutelkoord) en €379 voor een versie die ook een sensorbundel bevat (snelheids-, hartslag- en cadanssensoren).