De Elemnt Roam van Wahoo is door de mangel gehaald en waar nodig verbeterd. Hij heeft nu dual band GPS, verbeterde navigatie, meer contrast voor het 64 (dit was 8) kleurenscherm, een usb-c aansluiting en extra geheugen (32GB, was 4GB).

Betere GPS-ontvangst?

Met die dual band GPS moet de sateliet-ontvangst in gebieden met een slechte dekking verbeterd zijn. We hebben nog geen testexemplaar ontvangen, dus of dit ook echt zo is kunnen we nog niet onderschrijven. Dankzij een scherm met meer kleuren en contrast kun je nog beter zien waar je links- of rechtsaf moet. De ingebouwde lichtsensor meet de hoeveelheid licht die aanwezig is en past de achtergrondverlichting van je kleurenscherm op aan. Hierdoor heb je altijd goed zicht en wordt de accu van de Roam niet onnodig belast.

De Roam heeft nu 32GB aan geheugen aan boord, daarmee kun je meer kaartmateriaal en routes opslaan op de fietscomputer. Wahoo heeft beloofd binnenkort ook Summit Climbing toe te voegen, vergelijkbaar met ClimbPro van Garmin, zoals we die bijvoorbeeld op hun nieuwe Edge 1040 al testten. Wanneer die optie precies komt is niet zeker. Het wachten is op de firmware update waar die nieuwe functionaliteit inzit.

Wat is gebleven, is de goede accuduur van de Roam. Bij normaal gebruik doe je 17 uur met een opgeladen accu. Ook ongewijzigd is het feit dat je ritten nog steeds makkelijk kunt synchroniseren met de Wahoo Systm app, en naar derde partijen als Strava toesturen. Ook kun je hem koppelen aan de Wahoo smarttrainers (ook aan andere trouwens) en die bedienen met de knopjes op je fietscomputer. Of automatisch door een workout te starten op je Roam, die vervolgens de weerstand op je indoortrainer automatisch aanpast aan het trainingsprogramma.

Andere knoppen

Het gewicht en de grootte zijn gelijk gebleven. Qua looks is het meest opvallend dat de voorheen lichtjes verzonken knoppen nu juist wat uitsteken. Daarmee zijn ze beter te bedienen met handschoenen aan. Deze computer heeft geen touchscreen, dus de bediening gaat via de 6 aanwezige buttons. De notificatieleds zijn ook nog steeds aanwezig. de horizontale en verticale rij kleine lampjes die kunt laten oplichten op hartslag, vermogen, snelheid, etc. Custom in te stellen.

De nieuwe ELEMNT ROAM heeft een prijskaartje van €399,99. Wil je er een sensorpakket met hartslagmeterband, snelheids- en cadanssensor bij, dan komt ie op €499,99. Meer info op: eu.wahoofitness.com.