Jasper Stuyven heeft de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Belgische wielrenner van Trek-Segafredo won de eerste voorjaarsklassiekers van het seizoen na 200 kilometer tussen Gent en Ninove de sprint van zijn landgenoot Yves Lampaert. Het is de eerste zege in de Omloop voor Stuyven.

Op 70 kilometer van de streep ontstond een kopgroep van zeven renners met daarin Teunissen en onder meer de Belgen Stuyven en Lampaert en de Italiaan Matteo Trentin. De voorsprong van die kopgroep liep uit naar tweeënhalve minuut.

Aan de voet van de Muur van Geraardsbergen had de kopgroep nog een voorsprong van anderhalve minuut. Daar reden Lampaert en Stuyven bij de medevluchters weg en kon alleen Søren Kragh Andersen van Sunweb nog aanhaken. Bij het binnenrijden van Ninove moest Kragh de twee Belgen laten gaan. Stuyven won de sprint van kop af aan.

Van Vleuten

Annemiek van Vleuten heeft de Omloop Het Nieuwsblad op haar naam geschreven. De 37-jarige wereldkampioene kwam na 122,9 kilometer solo aan in Ninove. De Italiaanse Marta Bastianelli werd tweede voor Floortje Mackaij.

Voor Van Vleuten was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Daarin plaatste de wielrenster van Mitchelton-Scott op de Muur van Geraardsbergen de beslissende demarrage en bleef ze vervolgens in de resterende bijna 20 kilometer uit handen van de achtervolgsters.

Annemiek van Vleuten 2020