Een replicashirt van wielerploeg Movistar heb je al schoon en wel voor zo’n slordige €49,95, maar een gedragen shirt van Annemiek van Vleuten leverde bij een veilig 58 keer dat bedrag op. Voor maar liefst €2900 ging het paarse shirt van de leider in de Women’s World Tour over de toonbank.

Movistar zette alle shirts van de deelnemende Roubaix-rensters en renners op veilingsite MatchWornShirt. De opbrengst gaat naar een herbebossingsproject in de regio Navarra. De veiling leverde in totaal €8744 op. Het shirt van Van Vleuten veruit het populairst.

Annemiek van Vleuten Parijs-Roubaix 2021Een Amerikaan en Nederlander hadden het schijnbaar op het speciale shirt van Van Vleuten gemunt. Elke keer bood de een 100 euro meer dan de ander en stopte de bieding bij €2900, met uiteindelijk de Nederlander als winnaar. Het smerige shirt met zo goed als onherkenbaar startnummer zal Van Vleuten zelf liever kwijt dan rijk zijn, want in dat shirt liep ze een dubbele bekkenbreuk en gebroken schouder op.

Het shirt van Matteo Jorgenson leverde €900 op, het op een na hoogste bedrag. Ook de shirts van Emma Norsgaard (€783) en Ivan Garcia Cortina (€761) scoorden goed. Het blauwe shirt van Mathias Norsgaard leverde ‘slechts’ €214 op.

Movistar bracht na de Tour ook al spullen naar de veiling. Meerdere helmen van Abus werden toen voor meer dan €200 geveild. Een shirt van Alejandro Valverde leverde bijna duizend euro op.