De kogel is door de kerk: Tom Dumoulin gaat naar Jumbo-Visma, zo heeft de Nederlandse ploeg in een video bekend gemaakt. Maandagochtend werd bekend dat Dumoulin zijn contract bij Sunweb heeft laten ontbinden. Bij Jumbo-Visma wordt Dumoulin ploeggenoot van Primoz Roglic en Steven Kruijswijk.

Jumbo-Visma

Eerder op de dag werd door Sunweb de contractontbinding bekend gemaakt. Dumoulin liet weten dat hij met pijn in zijn hart de ploeg verlaat, maar toe is aan een nieuwe uitdaging. “Het doet pijn om de ploeg te verlaten. Mijn hart ligt hier en samen hebben we fantastische dingen bereikt. Ik heb bij Sunweb bewezen dat ik een grote ronde kan winnen en ik denk nog steeds dat het mogelijk is met hen. Ik weet ook dat het gras niet altijd groener is dan bij Sunweb. Zonder hen had ik dit allemaal niet bereikt. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gehad en de kans die ik nu krijg om mij verder te ontwikkelen bij een andere ploeg.”

Bij Jumbo-Visma wordt Dumoulin ploegmaat van Kruijswijk en Roglic. De afgelopen jaren kwamen ze elkaar in de grote rondes tegen en reden ze tegen elkaar, maar vanaf nu koersen ze mét elkaar. “We hebben een droom”, valt er als begeleidende tekst in het filmpje te lezen. “Vanaf nu vechten we niet tegen elkaar, maar met elkaar. Samen. Voor dezelfde droom.”

 

Dumoulin, Roglic en Kruijswijk