Lars Boom heeft een nieuwe baan. De oud-renner van o.a. Rabobank, Astana en Roompot treedt per direct aan als performancemanager bij CCC-Liv, zo heeft de ploeg in een persbericht bekend gemaakt. Boom zal zich bezig houden met het testen van materiaal en de optimalisatie daarvan.

Boom slaagde er na het stoppen van Roompot in 2019 niet in om een nieuwe ploeg te vinden. “Ik voel me in de eerste plaats nog altijd wielrenner. Maar ik ben tegelijkertijd zeer bewust bezig met mijn toekomst. Daarin wil ik absoluut van betekenis blijven voor de wielersport. Met mijn ervaring en interesse voor materiaal en techniek denk ik van meerwaarde te kunnen zijn voor het peloton. De ‘move’ naar de functie van performancemanager kwam in een stroomversnelling toen ik met CCC-Liv in contact kwam en hoorde over de voorbereidingen op de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen”, legt Boom uit. “Dat is en blijft mijn favoriete terrein. De ambitie van het team sprak mij daarbij aan.”

Performancemanagement

Boom gaat binnenkort naar Roubaix om al een en ander te testen. Bekend terrein, want de Vlijmenaar won in 2014 een rit in de Tour de France in de beroemde kasseienetappe. “Zodra de ASO het parcours heeft gepresenteerd, zullen we ook een verkenning organiseren. Naast Parijs-Roubaix zijn er nog vele andere wedstrijden waarin we met goed performancemanagement een stap verder kunnen komen.”

“Lars Boom treedt voor langere tijd aan als performancemanager. Hij zal vooral zijn ervaring en aanstekelijke materiaalpassie op onze rensters overbrengen. Met daadkrachtige partners als Liv en CADEX liggen er bovendien veel mogelijkheden om nieuw materiaal te finetunen. Lars is een versterking en verrijking van het team”, zegt teameigenaar Eric van den Boom tevreden.

Lars Boom 2019