Veel profs waaronder Remco Evenepoel rijden met de Oakley Sutro. Dat is niet gek, want de Sutro is een bril waar je écht mee opvalt. Hieronder lees je meer informatie over de smallere variant Sutro S, die meer geschikt is voor vrouwen!

De naam van het populaire model van Oakley is vernoemd naar de Mount Sutro, een berg in Central San Francisco. Het is een plek waar mensen uit de drukke stad heen gaan om tot rust te komen en stoom af te blazen. De plek waar men zich een soort van veilig voelt, zo zeggen ze. En dat is precies het gevoel dat Oakley met deze Sutro-bril wil uitstralen. Een bril voor optimaal zicht, met het montuur dat helemaal van nu is.

Oakley Sutro is een bril die de belangrijkste functionaliteiten van een fietsbril combineert met de casual stijl van vandaag. Wat opvalt aan deze Oakley-variant is de brede onderzijde. Hiervoor is gekozen zodat als je over je schouder kijkt om bijvoorbeeld het verkeer te zien, er niets in het zicht zit. De afgelopen tijd heeft Oakley overigens aan een nieuw model gewerkt, waarbij het neusstukje als het ware achter de lens zit verstopt. Lees over dit model – de Oakley Kato – hier meer over.

De pootjes van de Sutro zijn langer ten opzichte van andere Oakley-modellen. Hierdoor sluiten ze mooi aan bij een pet of fietshelm. Wanneer je echter je bril even af wil zetten en ‘m bijvoorbeeld in je helm steekt, zijn die langere pootjes minder handig.

Het design is ook opvallend. Oakley brengt steeds vaker Heritage terug in de designs. Zo is de uitsparing in de brug het silhouet van de Oakley Eyeshades, de allereerste sportbril wereldwijd uit 1984. Opvallend is dat de brillen van vandaag steeds meer lijken op de brillen van toen. Tegenwoordig geldt: hoe groter de bril, hoe beter. Kijk maar naar fietsvrienden om je heen…

Oakley Sutro vs. Oakley Sutro S

Toen de Oakley Sutro in 2019 op de markt kwam was het direct een razend succes. De Oakley Sutro is vrij breed, maar niet voor iedereen geschikt. Daarom is de smallere variant Sutro S in het leven geroepen. De Oakley Sutro en Oakley Sutro S is wat betreft kwaliteit en materiaal precies hetzelfde. Maar het belangrijkste verschil zit ‘m dus in de breedte. Ik bezocht een optiekzaak om de verschillen te ervaren en kwam al snel tot de conclusie dat de smallere variant beter bij mij past. De Oakley Sutro S is dan ook populairder bij vrouwen, omdat vrouwen over het algemeen een smaller hoofd hebben.

Wat kost dat? 
De prijs van de Oakley Sutro varieert van €136 tot €176, afhankelijk van de lenzen en kleur van het montuur. Er is minder keus in de Oakley Sutro S ten opzichte van de Oakley Sutro. Meer weten over de Oakley Sutro? Bekijk hier de productvideo:  https://youtu.be/3l2_Yx8N_Ek

Oakley Sutro