10 mei 2021 | Michael Kerkhof

Oakley Kato, nieuwe fietsbril met opvallende lens

Oakley heeft een nieuwe fietsbril op de markt gebracht. Althans, nieuw… Chris Froome werd vorig jaar al met de Oakley Kato gespot en dit jaar zagen we Sam Bennett en Mark Cavendish al met het nieuwe model rijden, maar nu is de Kato ook voor de gewone sterveling verkrijgbaar.

Wat is er zo bijzonder aan de Kato? Als je de foto’s bekijkt zie je al gelijk dat de lens anders is dan normaal. De Kato beschikt niet over een boven- of onderframe en heeft een brede lens. De neuspads zitten als het ware achter de lens verstopt, waardoor de lens eigenlijk een stuk uitsteekt. Volgens Oakley zorgt het voor een soort ‘masker-gevoel’ en heeft het als functie om het zichtveld te verbreden. Brildragers zien in hun ooghoeken vaak nog stukken frame of neuspads zitten, maar daar schijn je bij de Kato geen last meer van te hebben. Kortom: het kijkt een stuk fijner, zo zegt Oakley.

De bril met Prizm-lens is er onder andere in het blauw, rood en grijs te koop. Mark Cavendish bewees onlangs in de Ronde van Turkije al dat je met de Oakley Kato zeker koersen kunt winnen. De ene dag gewapend met de ‘oude’ Jawbreaker en de andere dag met de nieuwe Kato won de 35-jarige Brit maar liefst vier etappes.

Meer informatie over de Kato vind je hier. De adviesprijs bedraagt rond de €275.


De Oakley Kato ziet er bijzonder uit. 

Geen frame aan de boven- of onderkant. 

Mark Cavendish 2021
Mark Cavendish won er al ritten mee. 

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen