Het heeft een tijdje geduurd maar nu komt Alba Optics eindelijk met iets nieuws op de proppen. Het Italiaanse brillenmerk moest het de afgelopen jaren vooral hebben van de Delta en Stratos, maar nu is daar de Mantra.

Het begon voor Alba Optics allemaal met de Delta, een bril waarmee je zo’n vijftig jaar terug in de tijd werd geworpen door het bijzondere uiterlijk. Een alternatieve bril, zo mogen we de Delta wel omschrijven. Ideaal voor mensen die er iets anders uit willen zien op de fiets dan gemiddeld. Niets mis mee, er is ook een doelgroep voor, maar later werd het vizier toch breder gericht. Het gevolg: de lancering van de Stratos, een bril met brede lens en opvallend montuur. Een bril waarmee je prima kunt fietsen en geheel in lijn met brede brillen van concurrerende merken.

Alba Optics Mantra

De afgelopen tijd stuurde Alba Optics nog wel persberichten over de nieuwe modellen Solo en ANVMA de wereld in, maar mijn interesse werd niet echt gewekt. Ietwat saai en totaal niet in de trend van hun voorgangers. Maar nu is daar de Mantra, het nieuwe topmodel van Alba Optics. Opnieuw een anders-dan-anders-bril, maar wel eentje waarmee je niet direct een opmerking naar je hoofd krijgt geslingerd. De Mantra ziet er prima uit en lijkt op een bescheiden versie van de Delta, maar dan met een andere lens en iets ander montuur.

Het frame is gemaakt van tr90, wat bekend staat als licht, sterk en flexibel materiaal. De VZUM-lens is verwisselbaar en iets kleiner dan andere lenzen uit de collectie, maar dat zegt niets over de kwaliteit. De lens optimaliseert de luchtstroom en ventilatie en biedt maximale bedekking en bescherming. Bij het aanschaffen van de Mantra heb je de keuze uit twee verschillende lenzen: ML Plasma (gespiegeld) en F-Lens Rocket (meekleurend). Een ideale bril onder zonnige omstandigheden, zo omschrijft Alba Optics hun nieuwste product. Perfect dus voor zo’n herfstzonnetje.

De bril weegt trouwens maar 24 gram en is vanaf 11 oktober verkrijgbaar. Over de prijs is mij nog niets bekend. Kijk daarvoor binnenkort op de site van Alba Optics.