Het Nederlandse merk Ingeklikt presenteerde in het voorjaar – toen er met name in Nederland weinig aan de hand was – haar nieuwe zomercollectie. Wij mochten het Almond Blossom-setje uitproberen. Eén ding staat wel vast: op een zomerse dag misstaat dit setje niet in een fleurig bloemenveld.

De kleding van Ingeklikt is speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Daarom gaf ik de kleding aan vriendin Angela mee die er met veel plezier mooie fietsritten mee heeft gemaakt. Hoe zij het heeft ervaren lees je onderin dit artikel.

Ingeklikt Almond BlossomDe coronacrisis heeft vooral op kleine bedrijven een grote impact. Zo ook bij Ingeklikt, waar eigenaresse Marloes de Bruin haar leverancier in het o-zo getroffen Italië heeft zitten. Gelukkig had ze nog wat kleding op voorraad en mochten wij de Almond Blossom uitproberen.

Complete set

Samen met de Jellyfeast werd de kledingcollectie van Ingeklikt onlangs uitgebreid. “De Almond Blossom is geïnspireerd op het beroemde gelijknamige schilderij van Vincent Van Gogh. De kit bestaat onder andere uit een jersey, bibshorts, armstukken, een jack en handschoentjes”, legt Marloes uit.

Voorheen werd in het voorjaar alleen een fietsshirt met bijpassende broek- en armstukken gepresenteerd, maar dit jaar kun je direct de complete kits bestellen. “Onze klanten stappen graag volledig in stijl op de fiets. Vorig jaar kregen we veel vragen over uitbreiding van de sets met kledingstukken als fietsjacks en handschoentjes. Reden genoeg om onze fans aan het begin van het seizoen complete, uitgebreide sets aan te bieden.”

Opvallen? Geen probleem!

Het is een opvallend setje, dat staat vast. De broek (met bretels) kleurt neutraal en zorgt voor een beetje ‘rust’. Grotendeels kleurt de broek donkerblauw en alleen bij de broekspijpen vind je iets terug van het schilderij van Van Gogh. De binnenzijde is uitgerust met meerdere siliconen strips, zodat de broek niet omhoog kruipt tijdens het fietsen. De zeem is volgens Ingeklikt de beste uit het assortiment: perfecte vorming, absorberend, bi-elastisch en geschikt voor lange afstanden. De platte naden zorgen daarnaast voor extra comfort.

Het shirt ziet er een stuk opvallender uit en matcht mooi met de bib. “Laat je ritten opbloeien”, is het motto, en dat lukt wel. Zo zacht als een bloesemblaadje is het dan weer niet, maar het komt wel in de buurt. Wat valt er verder op? Lange rits, drie achtervakjes (+ een extra vakje met rits), siliconen strips bij de nèt iets langere mouweinden en een elastische antislipband zodat het shirt op haar plek blijft zitten.

Specificaties:
– Bloemetjes!
– Shirt voor 87% uit Polyester, 13% Elastaan
– Broek voor 80% uit Polyester, 20% Elastaan
– Lange ritssluiting, drie achtervakken en extra vakjes met rits
– Siliconen strips bij mouweinden
– Absorberende, bi-elastische zeem
– Platte naden

Prijzen:
– Broek: €99
– Shirt: €99

Klik hier voor meer informatie

Hoe zit het?
Ik had er nog even over getwijfeld om het zelf te dragen, maar dat heb ik mijn buurtbewoners maar niet aangedaan. Het Almond Blossom-setje ziet er fleurig en opvallend uit. Ik moet toegeven: daar moet je van houden. Ik kreeg wisselende reacties op de kleding en dat heeft niets met de kwaliteit te maken, maar puur met de bloemen. Het shirt is nogal een eye-catcher. Dat valt niet te ontkennen. Het is echter in positieve zin een eye-catcher en is voor alle niveaus een aanrader. Het is geen setje waarbij je je verplicht voelt om keihard te rijden. Het past bij zowel beginnende fietsers als bij ervaren rensters, al is kleding natuurlijk voor iedereen geschikt en hangt er geen niveau-kaartje aan. Maar je begrijpt: iemand die in bijvoorbeeld het fluorgeel passeert wordt met andere ogen bekeken dan iemand die met een setje van Leontien uit de Kruidvat een tochtje maakt.

Ik heb regelmatig met Angela gefietst toen het volgens de coronaregels weer was toegestaan en telkens was ze enthousiast over het setje van Ingeklikt. Soms fietste ze in andere kleding, maar hoorde ik haar klagen over de ventilatie of stretch. Bij het Almond Blossom-setje heb ik flink mijn best moeten doen om negatieve feedback te ontvangen, maar dat is mij uiteindelijk niet gelukt. “Ik ben er heel erg blij mee”, laat ze weten. “Ik heb al heel wat wielerkleding van meerdere merken aangehad, maar dit zit écht lekker. Vooral de pasvorm is fijn. Het shirt valt iets kleiner, maar dat wordt al netjes op de site aangegeven. Daardoor heb ik het in een maatje groter besteld.”

Ingeklikt Almond Blossom
De kleur van het shirt past mooi bij het water.

Ingeklikt Almond Blossom“Het gebruikte materiaal is best dun en luchtig, daar houd ik wel van. Nergens kruipt het shirt of de broek omhoog: niet bij de broekspijpen en ook niet bij de mouwen. De zeem is lekker zacht; daar heb ik verder weinig over te zeggen. Toen ik laatst bijna vijf uur op het zadel zat had ik echt overal last, maar voelde het wat zeem betreft comfortabel aan. De prijs van het shirt vind ik iets aan de hoge kant, maar voor datzelfde bedrag koop je ook de broek, en dat valt dan wel weer mee in vergelijking met andere merken, waar je vaak iets meer voor een broek betaalt.”

“Op webwinkels zag ik goedkopere kleding van Rogelli en Craft voorbij komen, eigenlijk ben ik daar ook best benieuwd naar. Wat is het verschil? Maar dan kom ik toch weer terug op het uiterlijk: het oog wil ook wat. Daarom ben ik erg blij met dit setje. Sterker nog: ik bestel er binnenkort de zeeblauwe armstukken bij om het setje compleet te maken!”

Ook nieuwsgierig geworden naar de kleding van Ingeklikt? Kijk dan even op deze site.