Q36.5, opgericht aan de voet van de Dolomieten (Bolzano) in 2013 door Luigi Bergamo, die toen al meer dan 20 jaar werkervaring had op het hoogste niveau in de sector. Hij ontwikkelde zijn eigen innovatieve (en revolutionaire) visie op vlak van fietskleding. 

Zijn droom? Het ontwikkelen van fietskleding van de toekomst. Q36.5 werkt samen met Italiaanse elite textielpartners om exclusieve, vooruitstrevende en de meest kwaliteitsvolle stoffen in de wereld te ontwikkelen. Dankzij de combinatie van de kwalitatief hoogwaardige stoffen, speciaal voor de wielersport, en de styling/het design van de kleding, is Q36.5 in staat om de lichtste fietskleding in de wereld te produceren.

pastedGraphic.png
“Gewicht is niet het doel, maar het resultaat”
What’s in a name? De “Q” staat voor “Quaerere”, ook wel “onderzoek” in Latijn. Het getal 36.5 duidt op 36.5°C, de temperatuur van een gezond lichaam en ideaal om te sporten.

Zoals de naam het zegt, innoveert en experimenteert Q36.5 voortdurend. Het is fietskleding voor de pure renners die het verschil in kwaliteit waarderen. Het ultieme doel? Behoud van een gezonde en vooral stabiele lichaamstemperatuur om zo beter te rijden en meer comfort te ervaren. Een unieke benadering t.o.v. alle andere fietskleding producenten.

Eco-sustainability
Wist je trouwens dat elke stap in het productieproces ecologisch verantwoord is? Zo zijn alle stoffen ontwikkeld en geproduceerd in Italië. Bovendien houdt elke leverancier van Q36.5 zich aan een eco-duurzame productie met minder water en indien mogelijk hergebruiken ze water op een eco-productieve manier. Daarnaast gebruikt Q36.5 steeds eco-duurzaam materiaal zoals gerecycleerde garen, biologisch afbreekbare en natuurlijke vezels. 

Het gehele proces en de kwaliteit van het materiaal wordt continu gecontroleerd. Hun beperkte voetafdruk van het productieproces (300km²) maakt dit mogelijk en beperkt ook de vervuiling dankzij de korte transportafstanden. 

pastedGraphic_1.png

De comfortabelste broek ooit

 In het niet-seizoensgebonden assortiment zitten heel wat eyecatchers, maar even goed hard lopende essentials. Zo werd de Dottore Classic reeds meermaals getest en zeer positief bevonden. Eén van de testers, gerenommeerd fietsjournalist, betitelde deze broek tot “de comfortabelste, zo niet dé comfortabelste fietsbroek ooit gedragen”. 

De Dottore Classic biedt een geheel nieuw gevoel, dankzij de hoogwaardig gebruikte materialen, het fantastische FUSION zeem en een minimum gebruik aan naden. Deze fietsbroek kent een uitstekende ergonomische pasvorm aangepast aan uw fietshouding dankzij het onderzoek naar bodymapping. Ondanks de hoge dichtheid van de materialen is deze fietsbroek enorm licht (167gr) en biedt deze een uitstekende thermoregulatie. Bovendien blijft de broek perfect zitten, zelfs zonder elastieken of silicone grippers aan de binnenkant van de broekspijpen. Daarnaast werd de onderrug voorzien van extra versteviging, wat elke trapbeweging ondersteunt en resulteert in nog meer comfort. Beschikbaar in zwart, squalo en navy blue. Ook bij Fiets werd deze broek getest. Lees de review hier.

  • Raadpleeg de volledige zomer collectie 2021 hier.
  • Vind hier uw dichtstbijzijnde winkelpunt.
  • Exclusieve verdeler binnen de Benelux:  Bowdy & Brave

pastedGraphic_2.png