Het Italiaanse merk Alé staat bekend om zijn vrolijke kleuren en opvallende prints. Ik mocht nu het Joshua-shirt en de Stones Cargo-broek uit de off-road gravellijn testen.

Het shirt is er in vier designs, die ook weer mooie prints maar rustige kleuren hebben. Het valt wat ruimer dan ik gewend ben, maar dat zal komen doordat het van de gravellijn komt. Het is lekker lang en zit fijn, ook als ik de rits tot bovenaan dicht heb. De stof is soepel en de twee mesh stroken op de rug zorgen voor ventilatie. Zes zakken zijn wat mij betreft wat overdreven, maar ze zitten niet in de weg. De elastische siliconen strip onder aan de rug zorgt dat het shirt goed op zijn plek blijft zitten. Het kost 114,90 euro, wat een gemiddelde prijs is voor een Alé-shirt met korte mouwen.


Off-road gravel Joshua Jersey en Off-road gravel Stones Cargo bibshort.

De broek valt in vergelijking met het shirt wat strakker, maar die hoort dan ook wel aansluitend te zijn. Deze heeft twee ruime zakken aan de zijkant van de pijpen, die ik wel prettig vind. Hier kan je bijvoorbeeld je telefoon in stoppen. Ik ben niet zo snel fan van een broek, maar over deze ben ik heel enthousiast. Een echt lange rit heb ik er nog niet mee gemaakt, maar na 2 uur fietsen heb ik in ieder geval helemaal nergens een pijntje. De nieuwe GREEN 4H-zeem doet zijn werk goed wat mij betreft. De Stones Cargo-broek kost 132,90 euro en dat is hij waard, omdat hij zo lekker zit.

Meer informatie op www.alecycling.com.

Alé gravel


Dit is een artikel uit Fiets 10. Bestel het magazine hier voor maar €6,95.