In april lanceerde Assos een nieuwe bibshort en jersey in hun Equipe collectie, de Equipe RSR S9 Targa bibshort en Equipe RS S9 Targa jersey. Assos schreef in hun persbericht dat de broek ontworpen is voor renners die de snelste en lichtste uitrusting eisen. Het persbericht klonk veelbelovend en ik kon het de afgelopen tijd ervaren.

De Equipe RSR S9 Targa bibshort
Assos maakt al jaren kwalitatief zeer goede kleding en met name hun bibshorts springen eruit. Het Zwitserse merk staat niet alleen bekend om de kwaliteit van hun broeken, maar ook om hun patenten. Wat is er dan nieuw aan deze broek? Nou, het opvallendste is de compressie. Bij het aantrekken voel je direct de spanning op je benen. Assos omschrijft dat zij gebruik hebben gemaakt van Type.701kompressor-techniek, dit zou moeten leiden tot vermindering van de vermoeidheid en het verhogen van je snelheid.

Sneller ging ik er niet door, maar duidelijk is wel dat de compressie erg fijn aanvoelt tijdens het fietsen. De aanwezige gripper met stippenpatroon is eigenlijk overbodig, het zou schelen dat je niet allemaal stippen in je been hebt staan na het fietsen. De broekspijpen zijn afgewerkt met een laser-cut. Wat opvalt ten opzicht van de eerdere Assos Mille GTO C2 bibshort die ik vorig jaar testte is dat de broekspijpen wat langer zijn.

De broek is uitgerust met de bekende ‘zwevende zeem’. Ondanks dat de zeem fijn en zacht aanvoelt, ik geen drukpunten of wrijving ervaar, moet ik toch iedere keer even wennen. Hij is wat aan de dikke en grote kant, anders dan ik bij de meeste broeken gewend ben. De zeem is voorzien van ventilatiegaten wat zorgt dat het wat meer ademt bij het kruis. De broek zit als een tweede huid om je lichaam.

Dan de prijs, de broek kost 290 euro. Het is veel geld, maar zoals bij veel broeken van Assos weet je dat je er jaren mee vooruit kunt en er veel plezier van gaat hebben!

Prijs: €290,-
Kleur: black en flamme d’or
Maten: XS t/m XLG
Meer informatie: assos.com/eu/rsr-bib-shorts-s9-targa-11-10-241-10.html

De Equipe RS S9 Targa jersey
Het shirt is gemaakt voor de ’toegewijde fietser die professionele prestaties van zichzelf eist’, aldus Assos. Bij het aantrekken voel je direct de strakke aerodynamische fit van het shirt. Rondom de armen zit het strak met een mooie laser-cut afwerking. De achterkant is voorzien van een wat dunnere mesh-achtige stof waardoor je warmte goed kwijt kunt tijdens je ritten. Over de zakken ben ik iets minder enthousiast. Het zijn drie grote zakken en je kunt er goed je spullen in kwijt, dat is fijn! Zelf ervaar ik alleen dat de zakken wat gaan doorhangen wanneer je de benodigde dingen meeneemt als een pompje/CO2-patroon, binnenbandje, reepjes en je telefoon, dat vind ik minder aero-fit. Doordat de zakken zo elastisch zijn voelt het soms alsof je spullen eruit vallen als je over een hobbel fietst. Dat is echter geen enkele keer gebeurd. Heb je daar geen problemen mee dan is dit een superfijn shirt. Het mist wel een vakje met rits om bijvoorbeeld je sleutels en/of pasjes in op te bergen. Het shirt kost 180 euro.

Prijs: €180,-
Kleur: black, cyber blue, holy white en wulf grey
Maten: XS t/m XLG
Meer informatie: assos.com/eu/equipe-rs-jersey-s9-targa-11-20-323-10.html