Assos heeft de Equipe collectie uitgebreid met een broek, gilet, shirt en jack. De Equipe RS Spring/Fall collectie is de officiële naam. Een serie kleding voor wie ook in de winter flink doorrijdt. Dus strak van snit, en vol technische materialen.

Het is geen dikke winterkleding, maar aerodynamische thermokleding die je tussen zomer en winter in kunt dragen. Met lichtgewicht stoffen en ‘climate-control’ techniek waarmee je het niet te warm en niet te koud moet krijgen. Het shirt is gemaakt van 2 lagen en heeft een soort kleppen op de schouders waardoor koele lucht tussen de lagen in kan. Zo kun je zorgen dat je het niet te warm krijgt, zonder dat de boel gaat flapperen zoals gebeurt wanneer je gaat ventileren door een rits open te zetten. Slim bedacht!

De jas, of Equipe RS Spring Fall Jacket, zit tussen het LS thermojack en een dun softshell jasje in. Je draagt deze wanneer armstukken niet warm genoeg meer zijn. Ook dit jack is opgebouwd uit 2 laagjes. De stilstaande lucht tussen de lagen zorgt voor isolatie, maar mocht het te warm worden dan kan er via de klepjes op de schouders geventileerd worden.

De aero gilet zit strak om je bovenlijf, geen gewapper of extra luchtweerstand, maar wel een lekkere warme ‘core’. De voorkant is opgebouwd uit 3 lagen technisch materiaal, terwijl de achterkant dunner is en zorgt dat je overtollige warmte kwijt kunt. Opspattend water en wind worden wel tegengehouden.

Aangepast regenjack en nieuwe bibshort

Het al bestaande Equipe RS regenjack is licht aangepast en komt in nieuwe kleuren. De S9 bib short is ook gemaakt voor die tijd dat je tussen een zomerbroek en een lange winterbroek in zit. Met isolerende materialen en een aerodynamische pasvorm. Met een paar knie- of beenstukken kom je er het grootste deel van onze winters wel mee door.

Prijzen

Equipe RS Spring Fall Bibshorts €230,-
Equipe RS Spring Fall Aero Gilet €230,-
Equipe RS Spring Fall SS Jersey €270,-
Equipe RS Spring Fall Jacket €300,-

De complete Assos Equipe collectie is vanaf nu te koop. Ook aan accessoires is gedacht, met sokken, handschoenen en een hoofdband in dezelfde stijl. Meer info vind je op: assos.com/equipe-rs-23.