Inmiddels heeft Siem een nieuwe racefiets en ze is druk aan het trainen voor de Stelvio. De zoektocht naar haar nieuwe fiets ging grotendeels via Findyourbike, de grootste online marktplaats voor fietsen.

Zoals we eerder vertelden heeft Siem in januari een ernstig ongeluk gehad met de racefiets waarna ze twee weken in coma heeft gelegen. Inmiddels heeft ze alweer een aantal keer kunnen fietsen, maar is ze nog altijd druk met haar herstel. Via Bike4Brains is Siem uitgekozen als deelneemster voor de Fiets Challenge. Van Findyourbike krijgt ze een racefiets waarmee ze in augustus de Stelvio zal gaan beklimmen. Daarnaast krijgt ze begeleiding in haar weg naar de top van verschillende sponsoren zoals Shimano, Fondo, Wahoo en BYE! Nutrition. In het vorige artikel vertelden we haar ingrijpende verhaal. Dit keer nemen we je mee in de zoektocht naar een nieuwe racefiets.

Findyourbike

Findyourbike is een online marktplaats voor fietsen met een uitgebreide zoekmachine. Daarmee kun je bijvoorbeeld zoeken naar een specifieke racefiets die aan jouw wensen voldoet. Siem en Mark gingen op het platform zoeken naar een racefiets voor Siem en vertelden ons het volgende.

“Het idee achter Findyourbike is erg prettig. Als je op Marktplaats gaat zoeken naar een racefiets moet je de zin en de onzin van elkaar scheiden en daar ben je best veel tijd aan kwijt. Ook werken de filters op Marktplaats niet goed als je op zoek bent naar een racefiets. De selectie die je kan maken op Findyourbike wanneer je zoekt naar een fiets is erg prettig en de foto’s zijn duidelijk. Daarnaast is het heel fijn dat je geen reclame tussendoor hebt.”

Siem

Tweedehands racefiets
Door middel van de zoekmachine op Findyourbike hadden Siem en Mark een aantal mooie fietsen voor Siem gevonden. Eén daarvan was een tweedehands Ridley Noah en toevallig woonde de verkoper vlakbij Siem. Via Findyourbike konden ze contact leggen en een proefrit plannen. Helaas was de Ridley Noah net te klein voor Siem, maar de afspraak en het contact verliep erg prettig volgens haar.

“Findyourbike heeft in vergelijking met Marktplaats een hoogwaardiger aanbod als je kijkt naar racefietsen. Dat betekent vaak dat er ook echte fietskenners achter de tweedehands fietsen zitten en dat merkten we wel bij de Ridley Noah. Wij hebben redelijk wat kennis van racefietsen dus wij konden gerichte vragen stellen tijdens de proefrit. De huidige eigenaar van de Ridley wist er ook erg veel van af dus zij kon ook heel duidelijk antwoord geven en dat helpt enorm.”

Omdat het frame te klein was voor Siem, gingen ze op zoek naar een andere fiets. Toevallig kwamen ze weer uit bij een Ridley maar dit keer aangeboden door een fietswinkel. Op Findyourbike kunnen namelijk ook fietswinkels hun aanbod plaatsen.

Helmut fietstechniek
Ridley Fenix

Helmut Fietstechniek
Via Findyourbike vonden Siem en Mark een nieuwe Ridley Fenix, aangeboden door Helmut Fietstechniek in Rijsbergen. De fiets leek aan de wensen van Siem te voldoen, dus via het platform zochten ze contact met de winkel om een proefrit in te plannen. Bij de eerste afspraak bleek meteen dat het een goede match was: Siem was helemaal weg van de gloednieuwe Ridley. Om de fiets rijklaar te maken, werd er een tweede afspraak ingepland voor een bikefitting waarna Siem de fiets mee naar huis kon nemen.

Sponsoring
Siem ging weg bij de fietsenwinkel met een prachtige Ridley Fenix, gesponsord door Findyourbike. Wil jij Siem ook sponsoren in haar weg naar de top en een donatie doen aan Bike4Brains? Doneer dan hier! Binnenkort gaat Siem langs bij een Shimano Service Center en vertelt ze over haar trainingen met de Fondo-app. Houd onze kanalen dus in de gaten!


De Fiets Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door…
BYE! Nutrition
Fondo
Shimano Service Center
Wahoo
Bike4Brains