Het nieuwe wegseizoen staat op het punt van beginnen. Alle teams hebben als het goed is nu hun nieuwe kleding en fietsen binnen. Het Franse Arkéa-Samsic team rijdt vanaf nu met Bianchi, ze hebben een meerjarig sponsorcontract getekend. Bianchi is blij daarmee weer zichtbaar te zijn op het hoogste WorldTour niveau.

Arkéa-Samsic gaat rijden op de Bianchi Specialissima en de Oltre. Tijdritten mogen worden afgeraffeld op de Aquila. En dan is er nog de Zolder Pro voor de cyclocross. Dat heeft voor de mechaniciens heel wat voeten in de aarde. Voor iedere renner meerdere fietsen opbouwen en heel precies op de juiste maat zetten. Vorige week schreven we al over hoe Jumbo-Visma is overgestapt van Shimano naar SRAM.

Alle foto’s: Team / Thomas Maheux

OLTRE RC

In het seizoen 2023 zullen we dus kunnen genieten van de nieuwe Oltre RC, volgens Bianchi zelf een ‘Hyperbike die een revolutie teweeg brengt in de wereld van aerobikes’. Tikkie overdreven misschien, maar het is zeker een aparte verschijning. Wat ons betreft alleen jammer dat er weinig overlap is in het design van de kleding. Op een miniscuul celeste streepje op de mouwen na, lijken de renners niet echt bij de fietsen te horen. De rood-zwarte bidons hadden ook wel een overhaul kunnen gebruiken. Wat vinden jullie?

Bianchi Oltre RC

Mooie namen

Dit jaar gaan we dus onder andere David Dekker zien vlammen op de celeste racers. Maar ook Barguil, Bouhanni, Hugo Hofstetter en de andere mannen uit het ProTour team gaan voor de winst. Daarnaast wordt ook het development team en het vrouwenteam voorzien van splinternieuwe Bianchi’s.

Bianchi Specialissima

De teams gaan rijden met deze componenten:

  • Shimano Dura-Ace Di2, inclusief wielen
  • Vision TT wielsets
  • Reparto Corse by Vision/FSA cockpit (voor de Specialissima en de Aquila)
  • Continental banden
  • Selle Italia zadels
  • Elite bidons en bidonhouders
  • Wahoo fietscomputers