Vorig jaar organiseerde Zwift de grootste virtuele fiets competitie ooit, de Zwift Racing League. Maar liefst 14.000 Zwifters deden er aan mee. Na dat enorme succes is er dit jaar uiteraard een tweede seizoen zRacing, doe jij dit keer ook (weer) mee met een team? Je kunt je inschrijven tot en met 2 november voor de tweede ronde.

zRacing steeds populairder

Wat het precies is? Een wedstrijdreeks die zes weken duurt, waar renners op alle niveaus aan kunnen deelnemen. In het eerste seizoen waren alle categorieën goed gevuld, Met A+ (3,4% van de geregistreerden), A (24,7%), B (41,3%), C (24,3%) en D (6,1%). De races variëren tussen ploegentijdritten (TTT) en circuitraces. Het resultaat van de 4e renner die in de TTT die de finishlijn overgaat telt mee voor het eindresultaat van het team. Nieuw dit jaar is dat teams nu ook gezamenlijk kunnen warmrijden voor de TTT in het startvak, gedurende een zelf in te stellen warm-up tijd. In de criteriums worden de punten verdeeld op basis van de finishplek. Bonuspunten zijn er voor eerste plekken (FAL, First Accros the Line) en snelste segmenten (FTS, Fastest Through the Segment).

Zwift Racing League, tweede ronde

Door de inschrijving in categorieën, race je altijd tegen renners van je eigen niveau. Een gemiddelde race duurt 30 tot 40 minuten. Dus met warming-up en cooling-down kun je in een uurtje klaar zijn. Prima manier om doordeweeks een wedstrijdje te fietsen.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Om deel te nemen aan de Zwift Racing League moet je een actief ZwiftPower account hebben. Met daarnaast een WTRL.racing account. Je moet in ZwiftPower een Powercategorie hebben, daarvoor moet je genoeg races gereden hebben zodat ze bij Zwift zeker weten dat je geen A-rijdere bent die zich bij de C’s in wil schrijven. Je fietst altijd in de categorie van het hoogste gekwalificeerde teamlid.

Geen team? Via de WTRL Facebook page kun je vragen of er nog een team op zoek is naar versterking. Wel handig als je een team uitkiest dat in dezelfde tijdzone als jij zit, anders moet je ’s nachts de wekker zetten voor een race.

Nog op zoek naar een smarttrainer? We maakten dit uitgebreide overzicht voor je.

Iedere maand een nieuw thema

In november is Race Makuri het thema, hieronder de verschillende parcoursen waarop gekoerst gaat worden.

Zin om mee te doen aan de Zwift Racing League? Stel een team samen en schrijf je in via: zwift.com/racing.