Terwijl heel Nederland zich klaarmaakt voor storm Chiara, maakt België zich op voor de laatste crossen van het jaar. In Lille (Krawatencross) vindt de laatste DVV-cross plaats, terwijl een dag later in Merksplas de voorlaatste Superprestige-wedstrijd wordt verreden. Waar is het op tv te zien?

Zaterdag 8 februari, Lille
Ceylin del Carmen Alvarado showt zaterdag in de Belgische gemeente Lille voor het eerst haar regenboogtrui. Woensdag liet ze de Parkcross in Maldegem nog aan zich voorbij gaan, maar zaterdag is Alvarado weer van de partij. De renster van Alpecin-Fenix moet aan de bak, want ze verdedigt haar koppositie in de DVV Trofee. Haar voorsprong is groot (2.10 minuten op Annemarie Worst) en de kans is dus aanwezig dat ze het klassement gaat winnen, maar dan mag ze niet zoals in Hoogerheide fouten maken. Daar verspeelde ze in de allerlaatste bocht de wereldbekerwinst aan… Worst. Bij de mannen is alle spanning weg. Eli Iserbyt gaat aan de leiding en verdedigt 3:37 minuten op Mathieu van der Poel. De Nederlander ontbreekt echter, waardoor hij vijf minuten aan zijn broek krijgt en zal zakken naar de vierde plaats. Sporza doet uiteraard live verslag.

Sporza (één):  LIVE vanaf 13.45 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Eurosport 1: LIVE vanaf 14.00 uur de vrouwen, 16.30 een samenvatting van de mannen

Zondag 9 februari, Merksplas
In de provincie Antwerpen wordt de voorlaatste Superprestige-cross verreden. Van der Poel won onafgebroken sinds 2015 maar krijgt dit jaar dus een opvolger. In de strijd om de eindwinst is het erg spannend. Laurens Sweeck gaat aan de leiding met 69 punten, gevolgd door Eli Iserbyt (68), Lars van der Haar (64), Quinten Hermans (63), Corné van Kessel (62) en Toon Aerts (60). Bij de vrouwen heeft Alvarado (81) een grote voorsprong op Kastelijn (76) die in Maldegem twee ruggenwervels brak en er dus niet bij is. Worst heeft al 16 punten achterstand en heeft een wonder nodig om het klassement nog te winnen. Op het open kanaal van Ziggo Sport (14) is de Aardbeiencross te zien.

Ziggo Sport:  LIVE vanaf 13.40 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen