We moesten er een tijdje op wachten, maar komend weekend duikt eindelijk een van de twee toppers het veld in. Wout van Aert begint zaterdag in Kortrijk aan zijn crosscampagne. Zondag rijden de veldrijders in Tabor, de eerste wereldbekercross van het ingekorte seizoen. Waar is het op tv te zien?

De Urban Cross in Kortrijk maakt deel uit van de X2O Trofee, voorheen DVV Trofee. Mathieu van der Poel pakte er vorig jaar de winst, maar de Nederlander begint pas later aan zijn cross-seizoen dan zijn rivaal Van Aert. De renner van Jumbo-Visma, die een ongelooflijk wegseizoen beleefde, heeft voorlopig vier wedstrijden uit het X2O-klassement op zijn programma staan.

Zondag reist Van Aert niet af naar Tabor om de eerste wereldbekercross van het seizoen te rijden. De Belg tempert dan ook de verwachtingen voor zijn eerste optreden sinds een lange rustperiode. “De eerste wedstrijden zal ik nog niet in topvorm zijn. Ik ben momenteel vooral aan het rusten”, liet hij een tijdje geleden weten. “Het is de bedoeling dat ik rond de kerstperiode wel in topvorm verkeer.”

Mathieu van der Poel en Wout van Aert 2020
Binnenkort is het weer tijd voor Mathieu tegen Wout in het veld. 

Waar zijn de veldritten te zien? Sporza doet zaterdag live verslag van de cross in Kortrijk en ook op Eurosport is de veldrit te zien. Een dag later is de wereldbekerwedstrijd in Tabor onder andere te zien op Eurosport 1, terwijl Sporza er de rechten niet voor heeft. Daar kun je om 17.30 uur terecht voor een samenvatting. Let op: zondag beginnen de wedstrijden om 13.10 en 14.30 uur.

Kortrijk (zaterdag), waar is het te zien?
Live vanaf 13.30 uur op één (Sporza)
Live vanaf 13.45 uur op Eurosport 1

Tabor (zondag), waar is het te zien?
Live vanaf 13.10 uur op Eurosport 1
Live vanaf 13.10 uur op NOS.nl
Samenvatting vanaf 17.30 uur op één (Sporza)