Nog iets meer dan een week tot dé wedstrijd van het crossseizoen. Normaal gesproken vormt de Grote Prijs Adrie van der Poel de laatste test voor het WK, maar dit seizoen is alles zoals bekend anders. Wel staan er twee wedstrijden op de rol. Waar zijn ze te zien?

We beginnen zaterdag met de Flandriencross in Hamme. De cross maakt deel uit van de X2O Badkamers Trofee waarin Eli Iserbyt en Lucinda Brand aan de leiding gaan. Iserbyt heeft meer dan drie minuten voorsprong op Michael Vanthourenhout en Toon Aerts, maar de laatste tijd kwakkelt de Europees kampioen met zijn vorm en met blessures. Bij de vrouwen heeft Brand 58 seconden voorsprong op Denise Betsema, die zaterdag haar 28ste verjaardag viert en zichzelf een mooi cadeau kan geven.

Vorige week was de Zilvermeercross alleen achter de decoder te volgen, maar gelukkig is dat dit weekend niet het geval. Sporza zendt de wedstrijd vanaf 13.45 uur al uit. Eerst de vrouwen, dan de mannen. Ook Eurosport is erbij.

Flandriencross op tv (zaterdag):
• Vanaf 13.45 uur live op Sporza (één)
• Vanaf 13.40 uur live op Eurosport 1

Een dag later is het tijd voor de Druivencross in Overijse, onderdeel van de wereldbeker. Wout van Aert voert de wereldbeker-ranking aan en wordt in het klassement gevolgd door Mathieu van der Poel. De kemphanen lieten vorige week nog de Zilvermeercross aan zich voorbij gaan vanwege een trainingsstage in Spanje, maar rijden dit weekend wel een dubbel wedstrijdprogramma. Iserbyt is er overigens niet bij in Overijse. Bij de vrouwen is alle spanning omtrent de wereldbeker wel weg, want Brand is niet meer te achterhalen. Ze heeft 42 punten voorsprong op Betsema terwijl er 40 punten te verdienen valt. Ze kan wel haar vierde van vijf wedstrijden winnen.

Wereldbeker Overijse op tv (zondag):
• Vanaf 13.40 uur op Eurosport (1 en 2)
• Wellicht live op Studio Sport
• Om 17.30 uur een samenvatting op Sporza (één)

Lucinda Brand 2021