Je kent het wel: het is zaterdag of zondagmiddag en je zoekt je suf naar het veldrijden op televisie. Natuurlijk begin je bij Sporza, maar als daar niets op te zien is slaat stilaan de spanning toe. Eurosport, dan? Of toch ‘achter de decoder’ op Telenet of Ziggo? Wij helpen je uit de brand en plaatsen voor elk weekend waar het veldrijden op tv te zien is.

Zaterdag 4 januari, Gullegem
Helaas is de Hexia Cyclocross in Gullegem niet op de openbare zenders te zien. Wil je Mathieu van der Poel en Wout van Aert in actie zien, dan moet je naar Gullegem afreizen of een abonnement hebben op Telenet Play Sports. De cross maakt geen deel uit van een regelmatigheidsklassement en wordt voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar was Mathieu de sterkste voor Gianni Vermeersch en zijn broer David. Wint hij in Gullegem zijn tweede van 2020?

Telenet Play Sports: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen

Zondag 5 januari, Brussel
Spannend wordt het niet meer in de strijd om het DVV-klassement. Eli Iserbyt verdedigt in de voorlaatste cross een voorsprong van meer dan vier minuten op Mathieu van der Poel, die al liet doorschemeren niet van start te zullen gaan in Lille. Michael Vanthourenhout staat derde op vijf minuten en heeft meer dan twee minuten voorsprong op zijn naaste belager Corné van Kessel. Bij de vrouwen is het niet veel anders, al is het verschil tussen Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst ‘slechts’ 2:06 minuten. In de Belgische hoofdstad staat natuurlijk wel gewoon de dagwinst op het spel. Wie wint er op het terrein van de Vrije Universiteit van Brussel? Sporza is er live bij.

Sporza: LIVE vanaf 13:30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Eurosport: LIVE vanaf 13:44 uur de vrouwen, om 14:58 uur gevolg door de mannen

GP Sven Nys 2020, Mathieu van der Poel