Het is vanavond kerstavond, dus dat betekent waarschijnlijk dat je verplicht met de (schoon)familie naar All You Need Is Love moet kijken. Verschrikkelijk natuurlijk, maar gelukkig schijnt er licht aan het einde van de tunnel. Een mooie week met veel veldrijden op televisie is namelijk aangebroken. Waar is het allemaal te zien? Wij hebben een overzicht gemaakt.

Wereldbeker Heusden-Zolder, donderdag 26 december

We beginnen op tweede kerstdag in Heusden-Zolder. Er staat bij de mannen veel op het spel, want de nummers 1 en 2 in het klassement wankelen. Eli Iserbyt begon fantastisch aan het cross-seizoen, maar is inmiddels zijn hoogvorm al een tijdje kwijt. Zondag raakte hij onderkoeld in Namen en verloor hij kostbare punten in de strijd om de wereldbekerwinst. Toon Aerts profiteerde door tweede te worden, maar deed dat met een gebroken rib. Of de klassementsleider donderdag aan de start verschijnt is dus maar de vraag. Dat biedt kansen voor de nummer 3, Michael Vanthourenhout. De Belg is echter ook verre van in vorm; zijn laatste podiumplek dateert van 1 november op de Koppenberg. Sporza en Eurosport zijn er uiteraard live bij!

Sporza: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Eurosport 1: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen

Azencross Loenhout, vrijdag 27 december

Een dag later is het tijd voor de Azencross in Loenhout. Ditmaal zullen niet alle ogen gericht zijn op Mathieu van der Poel, maar op de terugkerende Wout van Aert. De Belg kreeg maandag groen licht van de doktoren om weer te mogen koersen. De laatste keer dat hij in wedstrijdverband actief was, was in de Tour de France. Tijdens de individuele tijdrit kwam hij hard ten val en zat zijn seizoen er plotsklaps op. Vrijdag is hij eindelijk weer wielrenner, maar veel mogen we (nog) niet van hem verwachten. “Ik ben al blij dat ik mee kan doen en zie het vooral als een mooie voorbereiding op het wegseizoen.” De koers is wederom op Eurosport en Sporza te zien.

Sporza: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Eurosport 1: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen

Diegem, zondag 29 december

Onder kunstlicht wordt in Diegem de voorlaatste tv-cross van het jaar afgewerkt. Vanaf 17.55 uur is de wedstrijd, onderdeel van de Superprestige, op tv te zien. Eerst komen de vrouwen in actie, daarna is het de beurt aan de mannen. De laatste vijf edities werden gewonnen door Mathieu van der Poel. Wint hij zondag opnieuw? De wedstrijd is live op Sporza te zien, maar wellicht is het ook op Telenet en Ziggo Sports te aanschouwen.

Sporza: LIVE vanaf 17.55 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen (start om 20.00 uur)

Bredene, maandag 30 december

De allerlaatste tv-cross vindt plaats in Bredene. Sporza zendt de wedstrijd niet uit, maar Eurosport (en VTM) wel! De wedstrijd in Bredene maakt deel uit van de Ethias-crossen en is de laatste kans voor de renners om het wielerjaar 2019 mooi af te sluiten. Wie pakt de bloemen?

Eurosport 1: LIVE vanaf 13.45 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen

GP Sven Nys, woensdag 1 januari

Wat is er fijner dan op nieuwjaarsdag languit op de bank naar de tv te staren? Misschien een rondje fietsen, maar meer ook niet. Vanaf 13.30 uur is op Sporza live de Grote Prijs van Sven Nys te zien. Ook op Eurosport 1 is de wedstrijd te zien.

Sporza: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen
Eurosport 1: LIVE vanaf 13.30 uur de vrouwen, gevolgd door de mannen

Mathieu van der Poel 2019, Urban Cross