Lezyne staat bekend om z’n slimme en hoogwaardige producten die er meestal ook nog eens goed uitzien. Dat geldt zeker ook voor hun Steel Travel Drive (hieronder op de foto naast een gewone Lezyne-pomp). Een pomp voor op reis. En neem dat begrip ruim, want de mijne ligt gewoon altijd in de auto.

Rondje Heuvelrug, weekendje Limburg, tripje Alpen; dit pompje is er altijd bij. Kan ook makkelijk, want dankzij de smalle voet neemt-ie in de kofferbak nauwelijks plek in. Halve meter lang, twee decimeter breed en maar zes centimeter dik, als-ie plat ligt. Net niks. Terwijl z’n prestaties juist groot zijn; hij gaat met gemak tot ruim tien bar.

Mtb-banden kunnen met veel minder druk toe, maar vanwege het relatief lage volume van het pomphuis moet je om een dikke 29er band vol te krijgen meer slagen maken dan met een grote vloerpomp. Logisch. Dat is de prijs die je betaald voor z’n meeneemgemak. Naast functioneel is het ook een fraai apparaat. Mooi houten handvat, zwart gelakt stalen pomphuis en zuigerstang, dito aluminium voet, luxe manometer en nette ventielkoppeling. Die je overigens, typisch een Lezyne-dingetje, óp het ventiel moet draaien. Wie liever klikt dan draait moet de Speed Chuck (€3,95) erbij kopen.

Lezyne Steel Travel Drive, € 64,95
Meer info: lezyne.com