9 november 2021 | Michael Kerkhof

EF-renner rijdt op Specialized-fiets en mag contract inleveren

Dankzij een filmpje dat viral ging mag Sergio Higuita zijn contract inleveren. De Colombiaanse klimgeit deed mee aan toertocht El Giro de Rigo in zijn geboorteland, maar deed dat niet op een Cannondale-fiets…

Het zag er nog zo leuk uit: Daniel Martinez (Ineos-Grenadiers) en Higuita die tijdens de toertocht (zie video hieronder) als een idioot naar boven rijden. Ze laten de toerfietsers achter alsof het allemaal Jaan Kirsipuu’s zijn. Het filmpje ging viral en kon rekenen op een hoop hoongelach.

Maar bij Higuita’s ploeg waren ze een stuk minder enthousiast. Higuita, een 24-jarige renner die in 2019 een rit in de Vuelta won en dit jaar 25ste eindigde in de Tour de France, staat onder contract bij EF Education First en hoort dus tot het einde van het jaar op fietsen van Cannondale te rijden. Dat was hij even vergeten.

Op zich is het niet nieuw en erg dat een prof in het naseizoen al went aan de nieuwe spullen van zijn nieuwe ploeg – Higuita heeft tot en met 2024 bij BORA-hansgrohe getekend, maar omdat Higuita niet in de luwte maar bij een georganiseerd evenement op zijn nieuwe Specialized reed, heeft het voor hem gevolgen. EF Education First verscheurt namelijk het contract.

“We snappen dat Sergio tijd nodig heeft om aan zijn nieuwe materiaal te wennen, maar normaal wordt er dan om toestemming gevraagd, en die geven wij in de meeste gevallen ook. Nu is daar niet om gevraagd”, aldus ploegbaas Jonathan Vaughters. “Het is respectloos richting onze partners, die nog tot het einde van het jaar zijn salaris betalen. Hij had zelfs nog op een fiets zonder merk-uitingen mee mogen doen, maar deed dat dus niet. We hopen samen met hem tot een goede oplossing te komen.”

Update: het loopt met een sisser af voor Higuita. Na ‘een goed gesprek’ blijft hij toch tot het einde van het jaar in dienst van EF. “Ik wil mij graag verontschuldigen. Ik maakte een fout door op de verkeerde fiets deel te nemen aan een evenement. Dit is niet de manier waarop ik wil vertrekken.”

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “EF-renner rijdt op Specialized-fiets en mag contract inleveren

Geef een reactie

Inloggen