15 februari 2017 | Michael Kerkhof

“Meer dan 600 renners tegen schijfremmen”

De rennersvakbond CPA heeft opnieuw haar zorgen geuit over het gebruik van schijfremmen in het profpeloton. Volgens de bond zijn meer dan 600 renners tegen het gebruik van schijfremmen. “Zoals eerder aangegeven zijn we niet tegen technische innovatie, maar maken we ons wel zorgen over de veiligheid van onze renners.”

Iedereen aan de schijven

Sinds 2017 mogen schijfremmen weer gebruikt worden in het profpeloton. Door de zaak-Ventoso in Parijs-Roubaix werd de proef in 2016 een halt toegeroepen, maar dit jaar krijgen de ploegen een herkansing. Marcel Kittel en Tom Boonen werden al gespot op een fiets met schijfremmen en wonnen daar al wedstrijden op, maar niet iedereen is daar enthousiast over. Voorafgaand aan de nieuwe proefperiode werden er drie eisen gesteld: de schijven moeten rond zijn, een beschermrand erop zitten en iedereen moet dezelfde remkracht hebben. Slechts aan de eerste voorwaarde is tot op heden voldaan.

De CPA vraagt aan de renners en ploegen om de schijven thuis te testen en niet voor het eerst in de koers te gebruiken. Alle ploegen moeten hierdoor fietsen met schijfremmen voor haar renners beschikbaar stellen. “Dat is voor mij een logische stap om de schijfremmen helemaal een plek in de wielersport te geven”, aldus CPA-voorzitter Gianni Bugno.

Lees hieronder het persbericht van de CPA.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi. Contact: michael.kerkhof@newskoolmedia.nl

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen