Afgelopen weken is hij al in beeld geweest: de Specialized S-Works Tarmac Disc. Anna van der Breggen won er de Strade Bianche mee -zie foto- en vanaf vandaag is de Tarmac Disc ook beschikbaar voor het grote publiek. Vandaag won de ‘gewone’ Tarmac nog Nokere Koerse, dus de Tarmac is een fiets, die niet meer is weg te denken uit ‘de koers’!

Boels-Dolmans

Nu de schijfremmen steeds meer de overhand gaan nemen in het peloton (ook al zijn ze nog niet volledig vrijgegeven) heeft Specialized ook de Tarmac uitgerust met ‘disc brakes’. De renners van Quick-step trainen er al geruime tijd mee.

De damesploeg van Boels-Dolmans is geheel overgestapt naar de schijfremmen. De dames rijden hierbij op exact hetzelfde frame als de heren. Specialized maakt hierin geen onderscheid meer. De aanpassingen die zijn gedaan om de fiets af te stellen voor dames zit in de overige onderdelen als zadel, zadelpen, stuurnok en cranklengte.

Zelfde

Qua geometrie, rijeigenschappen en aerodynamica is de disc uitvoering bijna gelijk aan een gewone Tarmac. Enige verschil is dat de achtervork iets langer is om ruimte te creëren voor de remklauw. Het voordeel van disc, ten opzichte van een remklauw, is dat er meer ruimte is voor een bredere band. Hierdoor kan de Tarmac disc worden uitgerust met 30 mm banden, waar de reguliere Tarmac een maximale breedte van 26 mm toelaat. De S-Works Tarmac Disc is vanaf vandaag beschikbaar als frameset of gehele fiets. Een frameset kost € 3699,- en een complete fiets kost € 9999,-. Wanneer je voor de complete fiets gaat is deze afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2, een set Roval CLX50 wielen en de nieuwe Power Cranks.

Meer info op: specialized.com/nl/nl/tarmac-disc-2018